Identity Clinic, 0728 000 011, 0728 000 012, office@identityclinic.ro

Cât timp rezistă protezele dentare?

Protezele dentare

Protezele dentare au în general o durată de viaţă destul de lungă, însă totul depinde de modul în care acestea au fost îngrijite. Precum şi de cât de mult şi de corect au fost respectate recomandările făcute de medicul stomatologVizita la medicul stomatolog nu trebuie neglijată întrucât în timp maxilarul şi mandibula unei persoane ce poartă proteză dentară se micşorează.  Iar odată cu vizita la stomatolog, pacientul se asigură că proteza dentară este în stare bună şi că fixarea s-a făcut în mod corect fără a leza gingiile.

Intervenţii necesare la nivelul protezelor dentare de-a lungul anilor

O persoană are nevoie de proteze dentare în momentul în care îi lipsesc toţi dinţii sau o parte dintre aceştia. În astfel de situaţii, protezele dentare  contribuie la îmbunătăţirea masticaţiei.
Deşi pot rezista chiar şi 30 de ani, odată cu trecerea anilor, protezele dentare vor avea nevoie de câteva rectificări. Mai exact, protezele dentare vor trebui căptuşite, ajustate, rebazate sau chiar refăcute.

Procesul de căptuşire a protezei dentare presupune adăugarea unui material acrilic pe suprafaţa mucozală a protezei în momentul în care lucrarea protetică nu se mai adaptează perfect pe ţesuturi. Altfel spus, căptuşirea protezei dentare, ce trebuie realizată la fiecare doi ani, este necesară tocmai pentru a oferi o stabilitate mai bună odată cu trecerea anilor. Când se produc modificări la nivelul oaselor feţei şi ale gingiilor.
Rebazarea protezei dentare presupune schimbarea întregii baze acrilice, dar fără a se schimba dinţii artificiali. Un astfel de procedeu se realizează de obicei atunci când la nivelul protezei dentare apar fisuri. Chiar dacă dinţii artificiali nu sunt afectaţi. Proteza dentară trebuie reparată doar atunci când structura sa a fost afectată sever. Cu toate acestea, medicii stomatologi recomandă ca protezele dentare să fie schimbate la fiecare cinci sau şapte ani.

Mai multe informaţii puteţi afla de la specialiştii  iDentity Clinic.

Did you like this? Share it!