Identity Clinic, telefon 0728 000 0110728 000 012, office@identityclinic.ro

Planificarea digitala- implant dentar

Planificarea digitală a implantului dentar

Planificarea digitală a implantului dentar (sau implantarea virtuală) este o consecință a digitalizării tratamentului stomatologic. Această tehnică folosește imaginile obținute cu ajutorul Tomografului Computerizat (TC), imagistică 3D și softuri complexe, permițând poziționarea viturală a implantului. Planificarea digitală a implantului dentar (implantarea virtuală) ia în considerarea o serie întreagă de parametri morfologici și estetici. Rezultatul este un tratament perfect atât din punct de vedere funcțional cât și din punct de vedere estetic.

Planificarea digitală a implantului dentar este rezultatul evoluției stomatologiei de la un serviciu pur medical la unul de estetică dentară și facială.

La iDentity Clinic utilizăm în cadrul tratamentului, planificarea digitală a implantului dentar, crescând rata de reușita a tratamentului.

Care sunt avantajele planificării digitale a implantului dentar?

Implantarea virtuală permite identificarea și folosirea la maximum a volumului și structurii țesutului osos.
Imaginile obținute arată clar structura anatomică a zonei de intervenție, crescând siguranța intervenției și minimalizând distrugerile din zonele adiacente.
Implantarea virtuală și softurile de estetică dentară permit vizualizarea rezultatului final, permițând o comunicare bună pacient-doctor pe tot parcursul tratamentului.
Aparatura digitală la iDentity clinic este high-resolution low radiation. Specialiștii în implantologie digitală de la iDentity clinic folosesc cu succes imaginile obținute pentru un plan de tratament corespunzător.

Ce presupune planificarea digitală a implantului?
Scanare pacient digitalizata

Datele obținute de computerul tomograf relevă toate aspectele morofo-patologice ale zonei de intervenție. Se analizează grosimea și structura țesului osos.Aceste date , specialistii iDentity clinic, le mixează cu datele de ordin estetic și cu obiectivele propuse de pacient. În cele din urmă, se obține un model 3D care poate fi afișat pe monitor și studiat din toate unghiurile. Ulterior, se introduce în imagine un model al dintelui ce urmează a fi montat. Aparatura complexă calculează și afișează pe ecran cea mai bună opțiune de inserare a implantului (grosime, înălțime, adâncime, unghi) funcție de starea și forma țesuturilor tari și/sau moi, și de obiectivul estetic dorit. Se poate chiar confecționa imediat un model real al dintelui, astfel încât verificările să fie complete. Ulterior, urmează să fie elaborat planul de tratament și efectuarea implantului asistat de calculator.

Implantarea virtuală și planificarea în modele 3D este eficientă deoarece orice eroare de calculare sau poziționare poate fi îndreptată anterior operației propriu-zise. Implantarea virtuală permite, în același timp, o mai bună colaborare între doctorii iDentity și pacienți pe toată durata tratamentului. Toată informația (imagini, date, plan de tratament) poate fi transmisă on-line, ceea ce reduce timpul, în beneficiul pacientului.

 

 

Did you like this? Share it!