Identity Clinic, 0728 000 011, 0728 000 012, office@identityclinic.ro

Acidul hyaluronic, o substanță minune 

Acidul hyaluronic, o substanță minune 

Perio Plus + Surgery este cea mai nouă inovație în materie de igienă orală post-operatorie. Perio Plus + Surgery conține acid hialuronic și este produs de compania elvețiană Curaprox. Acidul hialuronic are aplicații extinse în stomatologie și nu numai.

Ce este acidul hialuronic?

Acidul hialuronic este o substanță care este produsă natural de corpul uman. Principala funcție pe care o îndeplinește acidul hialuronic este să rețină apa, și să mențină țesuturile hidratate și lubrefiate. Cea mai mare concentrație de acid hyaluronic se găsește în țesutul epitelial, în cartilaje și în ochi. Fiind o substanță pe care corpul uman o secretă în mod natural, acidul hyaluronic este bine tolerat. Reacțiile alergice sunt foarte rare. De asemenea, incidența efectelor secundare adverse este rară.  Cu toate acestea, folosirea acidului hialuronic în timpul sarcinii sau pe timpul alăptării este de evitat. De asemenea, în cazul cancerului este interzisă administrarea suplimentelor cu acid hialuronic.

Aplicații ale acidului hialuronic în medicină

Aplicațiile acidului hialuronic în industria cosmetică sunt cunoscute. La fel de spectaculoase sunt, însă, și aplicațiile din domeniul medical. Acidul hialuronic facilitează mișcarea la nivel inter-celular și stimulează procesul de vindecare și stabilizare a țesuturilor. Același acid hialuronic are și proprietăți anti-inflamatorii și este folosit pe scară largă pentru tratarea durerilor la încheieturi. Asigurând lubrefierea corespunzătoare a încheieturii, acidul hialuronic scade probabilitatea ca încheietura să ajungă ”os-pe-os”.  Cele mai cunoscute aplicații sunt în osteoporoză, poliartrită reumatoidă și osteoartrită.

Acidul hialuronic ajută la vindecarea rănilor. El este prezent în țesutul epitelial, iar concentrația sa crește în zonele lovite, tăiate sau care au suferit de pe urma intervențiior chirurgicale. Aplicarea de acid hialuronic în zonele afectate grăbește semnificativ procesul de închidere a rănii.

Acidul hialuronic în stomatologie 

Acidul hialuronic este utilizat cu succes în stomatologie. El stimulează dezvoltarea epiteliului și vinedecarea post-operatorie atât în cazul extracțiilor cât și a implanturilor. De asemenea, acidul hialuronic are efecte anti-bacteriene dovedite. El este folosit în tratarea unor afecțiuni gingivale, tratarea aftelor și a ulcerațiilor, fiind folosit ca ingredient în ape de gură sau geluri. Gelurile se folosesc punctual, în timp ce apele de gură pot fi folosite și pentru asigurarea igienei bucale. De exemplu, Perio Plus + Regenerate de la Curaprox este o apă de gură specială, care conține acid hialuronic și poate fi folosită pentru perioade mai lungi de timp.

Did you like this? Share it!

Call Now Button