Identity Clinic, 0728 000 011, 0728 000 012, office@identityclinic.ro

Defibrilatorul POWERHEART G5

Defibrilatorul  POWERHEART® G5

Defibrilatorul va fi folosit în caz de urgență atât în cadrul clinicii cât și pentru comunitate. Astfel, la intrare, va fi instalat indicatorul internațional care semnalizează existența unui defibrilator, pentru a fi folosit în caz de urgență cardiacă.

Ce este un defibrilator?

Defibrilatorul este un aparat folosit în întreaga lume pentru salvarea persoanelor care suferă un infarct miocradic care nu respiră și nu răspund la comenzi manuale de resuscitare. Celulele care alcătuiesc  mușchiul inimii generează impulsuri electrice regulate. Ele poti fi detectate și înregistrate printr-o electrocardiogramă. Datorită unor maladii congenitale, a unor leziuni ale mușchiului inimii, aceste impulsuri electrice devin haotice. Se produce astfel o fibrilație ventriculară.

Fibrilația ventriculară face ca mușchiul inimii să nu se mai contracte normal, afectând fluxul de sânge, care nu mai ajunge la creier. În numai câteva secunde, persoana afectată devine inconștientă și poate muri în câteva minute, dacă nu se iau, rapid, măsuri.

Defibrilatoarele sunt menite să refacă ordinea în haosul electromagnetic de la nivelul mușciului inimii, făcând ca inima să bată iarăși regulat și să pompeze sânge spre creier.

Defibrilatorul Powerheart G5 este proiectat astfel încât să poată fi folosit de prima persoană care oferă primul ajutor în caz de stop cardiac. Defibrilatorul Powerheart G5 achiziționat de iDentityClinic este simplu de folosit dar extrem eficient, oferind un nivel adecvat de ghidare. Aparatul calculează singur masa pacientului, efectuează singur monitorizarea EKG și determină intensitatea impulsurilor de defibrilare.

Aparatul nu se deconectează după resuscitare și reluarea respirației. În cazul în care condiția reapare, dispozitivul se reîncărcă automat și livrează un nou impuls electric, dacă este necesar.

Unde sunt plasate defibrilatoarele publice?

În țările dezvoltate, defibrilatoarele sunt amplasate în aeroporturi și gări, în stații de metrou, în zone publice aglomerate, în zone industriale etc. Ele sunt montate în locuri accesibile, prezența lor fiind semnalizată corespunzător. Tradițional, poliția, pompierii, salvamarii sau personalul de Securitate din companii folosesc defibrilatoare. Noile generații de defibrilatoare automate permit si persoanelor care nu au primit training de specialitate să le folosească, salvând vieți.

 

Did you like this? Share it!

Call Now Button