Identity Clinic, 0728 000 011, 0728 000 012, office@identityclinic.ro

Există o legătură între afecțiunile gingivale grave și boala Alzheimer? Se pare că da!

Afecțiunile gingivale, precum parodontoza, pot avea efecte majore asupra activității creierului, arată o serie de cercetări recente din Statele Unite. Bacteria Porphyromonas gingivalis, agentul patogen care conduce la parodontoză cronică poate pătrunde în creier, unde poate produce efecte caracterisitce Alzheimer-ului, se arată într-un studiu publicat de curând în publicația americană de specialitate The Journal of Alzheimer Desease.

Studiul a arătat că bacteria Porphyromonas gingivalis poate invada și prolifera în țesutul nervos, scoțând și mai mult în relief existența unei legături între acest agent patogen și afecțiunile neuronale degenerative precum boala Alzheimer.

Această conexiune între afecțiunile parodontale și afecțiunile neuronale degenerative a făcut obiectul unui alt studiu prezentat recent în publicația de specialitate Neurology. Studiul, realizat pe 9.000 de pacienți timp de 20 de ani, a arătat că există o legătură statistică între persoanele care suferă de parodontoză și cei care suferă de demență.

Concluzia pe care o desprindem și din aceste studii este simplă, dacă este să parafrazăm o zicală veche: minte sănătoasă în organism sănătos. Știam că parodontoza este legată de o serie întreagă de afecțiuni grave precum: reumatismul poliarticular acut, boli cardiovasculare, diabetul zaharat, obezitate sau sindromul metabolic. Încă o dată se demonstrează că sănătatea orală este esențială pentru starea de sănătate a întregului organismspune Dr. Ada Angheluță, medic specialist parodontolog iDentity clinic.

Astfel, medicii de la iDentity® Clinic consideră că prevenirea afecțiunilor gingivale, cu precădere a parodontozei, trebuie să constituie o prioritate orice persoană adultă, indiferent de vârstă. Afecțiunile gingivale și parodontale sunt prin definiție infecții provocate de bacterii, deci au caracter de urgență și, după cum am văzut, au implicații potențiale severe la nivelul organismului, dacă sunt lăsate netratate.

Dr. Raluca Pascu, CEO iDentity® Clinic: ”Pentru a preveni infecțiile cu Porphyromonas gingivalis vă invităm la clinică unde vă vom realiza tratamente revoluționare ale parodontozei utilizând aparatura premium de care dispun clinicile iDentity, printre puținele clinici din țară care dispun de o astfel de aparatură.

Specialiștii parodontologi de la iDentity® Clinic recomandă curățirea profesională a dinților și îndepărtarea regulată a plăcii bacteriene, cea care cauzează parodontoză. La iDentity® Clinic folosim stația AirFlow Prophylaxis Master by EMS un aparat de ultimă generație care poate îndepărta eficient biofilmul și tartrul.

AirFlow Prophylaxis Master este inclus în Guided Biofilm Therapy (GBF), un protocol de tratament al trartrului și a biofilmului dezvoltat de concernul elvețian EMS, cei mai mari producători de echipamente de profilaxie stomatologică din lume.

GBF este minim invaziv, eficient și sigur. El asigură îndepărtarea biofilmului atât la nivel supragingival cât și subgingival. GBF conține, de asemenea, un ghid de bune practici pentru pacienți, motivându-i să urmeze o alimentație sănătoasă și o igienă orală corespunzătoare.

Atât în cazul afecțiunilor gingivale, cât și în cazul celor neurodegenerative precum demența senilă și boala Alzheimer, și în cazul parodontozei cu cât intervenția medicului este mai timpurie, cu atât cresc șansele unui tratament de succes. Vă așteptăm la clinicile iDentity pentru un diagnostic rapid și precis precum și pentru tratamente cu tehnologii de ultimă oră pentru parodontoză și alte afecțiuni ale gingiilor.

Did you like this? Share it!

Call Now Button