Identity Clinic, 0728 000 011, 0728 000 012, office@identityclinic.ro

Detartrajul cu ultrasunete cu ajutorul PIEZON® NO PAIN

Detartrajul este o operațiune esențială în curățarea profesională a danturii.

Este foarte important ca o data la 6 luni să mergem la cabinetul stomatologic pentru eliminarea profesională a tartrului și a plăcii bacteriene. Astfel putem preveni apariția cariilor și a altor afecțiuni mai grave precum gingivita sau chiar parodontoza și putem crește eficiența măsurilor zilnice de menținere a igienei orale, precum spălatul pe dinți și folosire aței dentare.

Ce este tratrul?

Tartrul este rezultatul depunerii și întăririi în timp a diferitelor substanțe minerale sau de natură organică. Tartrul se poate depune pe dinţii definitivi sau temporari, pe implanturi și aparate ortodontice precum şi pe lucrări dentare.
Tartrul poate fi îndepărat fie manual, fie cu ultrasunete. Medicii specialiști de la iDentity Clinic folosesc PIEZON® NO PAIN, un instrument cu ultrasunete elvețian pentru efectuarea detartrajului.

PIEZON® NO PAIN

  1.  PIEZON® NO PAIN este un instrument ce se folosește la îndepărarea tartrului supra și subgingival cu ajutorul ultrasunetelor. PIEZON® NO PAIN produce 32.000 de oscilații pe secundă, oferind rezultate excepționale. Aparatul este extrem de eficient. El permite eliminarea completă a tartrului subgingival până la o adâncime de 10 mm.
  2.  PIEZON® NO PAIN este un instrument ce face parte dintr-un aparat complex pentru curățarea profesională a dinților, AIRFLOW® Prophylaxis Master. Acesta este un aparat de ultimă generație produs de firma elvețiană EMS. Identity Clinic are în dotare un aparat complet AIRFLOW® Prophylaxis Master.
  3.  PIEZON® NO PAIN dispune de 6 LEDuri care luminează puternic cavitatea orală ,ceea ce face ca tartrul să fie mai vizibil și ușor de înlăturat. Mișcările liniare ale instrumentului PIEZON® NO PAIN nu deteriorează suprafețele dinților și a țesuturilor moi, asigurând o precizie sporită. Instrumentul își adaptează constant puterea de ieșire la forța aplicată, sporind confortul pacientului.
  4.  PIEZON® NO PAIN este un instrument ergonomic ce a primit Red Dot Award. Acesta este un premiu al industriei de design pentru cel mai ergonomică proiectare a unui instrument medical. Compact și functional, PIEZON® NO PAIN asigură eliminarea fără durere a tartrului atât de pe dinții naturali cât și de pe implanturi sau aparate dentare și lucrări restaurative.

 

Terapia Ghidată a Plăcii Bacteriene și a Tartrului

Folosirea PIEZON® NO PAIN face parte dintr-un protocol profilactic și de curățare profesională a dinților numit Guided Biofilm Therapy. GBT a fost dezvoltat de concernul elvețian EMS. EMS este un tratament tratament minim invaziv, eficient și sigur. GBT conține, de asemenea, un ghid de bune practici pentru pacienți. Ghidul  motivează pacienții să urmeze o alimentație sănătoasă și o igienă orală corespunzătoare. În esență, GBT conține următoarele etape: diagnostic, curățare profesională, prevenire, revenire la control.

Protocolul de igienizare GBT este unul sistematic, predictibil și prietenos pentru utilizator. El este adaptabil oricărei categorii de vârstă și fiecărui pacient în parte. Necesitatea folosirii PERIOFLOW® și PIEZON® se va decide de către medicul stomatolog la momentul realizarii tratamenului. Decizia se ia în funcție de statusul dento-parodontal al pacientului. După utilizarea procedurii AIRFLOW®, urmeează îndepărtarea tartrului supragingival și subgingival rămas cu ajutorul instrumentului PIEZON® NO PAIN.

#smileday[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Did you like this? Share it!