Identity Clinic, 0728 000 011, 0728 000 012, office@identityclinic.ro

Microscop CJ-Optik Flexion: Advanced

Precizia este esențială în intervențiile pe canalul dentar. La iDentity Clinic, toate intervențiile endodontice se fac cu ajutorul microscopului. Folosirea unor instrumente optice ultraperformante pentru tratamentele endodontice se explică prin faptul că ele constituie punctul de plecare pentru alte tratamente stomatologice complexe, așa că de succesul lor depinde, mai departe, succesul tratamentului principal.

Intervențiile endodontice presupun:

  • curățarea canalelor radiculare;
  • prepararea/conformarea mecanică sau rotativă a canalelor radiculare;
  • obturarea dintelui.

 

Precizie, claritate, confort pentru pacienți

La iDentity Clinic folosim cele mai moderne echipamente menite să crească rata de succes a tratamentelor și siguranța și confortul pacienților. Recent, am achiziționat microscopul CJ Optik gama Flexion, un echipament ultramodern ce permite specialistului endodont o intervenție rapidă, precisă și sigură pe canalele radiculare.

Microscopul CJ Optik gama Flexion este produs la Asslar, în Germania, în imediata apropiere a ”orașului opticii germane”, Wetzlar. Aceasta constituie o garanție în plus a calității și preciziei. Aparatul a primit ”Premiul pentru Design” în anul 2017 și este exportat în nu mai puțin de 75 de țări, printre care Statele Unite, Canada, Elveția, Marea Britanie, Olanda, Danemarca, Japonia, Koreea de Sud și… România.

Caracteristic tehnice

Microscopul asigură o vedere binoculară cu înclinații de la 0° la 200° și focalizare independentă pe fiecare telescop. Inelul de rotație permite medicului să rămână într-o poziție verticală și ergonomică în timp ce capul microscopului este înclinat dreapta/stânga. Întreaga unitate este fixată într-un singur cuplaj sferic MonoBall.  Aceasta permite o repoziționare lină, fluidă și continuă. Doctorul nu este nevoit să slăbească sau să strângă butoane în timpul intervenției medicale.

CJ Optik din gama Flexion are 5 trepte de magnificare full apochromatic: de 0,4; de 0,6; de 1; de 1,6 și de 2,5 cu optică corectată în plan apochromatic și obiectiv de protecție detașabil. Alinierea optimă a elementelor optice precum tratarea lentilelor facilitează transmirerea fără compromitere a imaginii către doctor sau către monitor.

Claritatea imaginilor obținute de CJ Optik din gama Flexion se datorează și sistemului de iluminare cu LED de intensitate ridicată. Acesta este integrat în capul microscopului și nu are ventilatoare. Unitatea produce o lumină albă strălucitoare, pentru vizualizare directă, la 5.400 K. Pe lângă aceasta, sistemul de iluminare este ajutat și de un set de filtre de polarizare AntiGlare. Sistemul elimină reflexiile nedorite de pe dinți.

Pe lângă lumina albă, microscopul CJ Optik poate utiliza și lumină în spectru ultraviolet cu filtru fluorescent. Aceasta permite vizualizarea cu claritate sporită a materialelor de restaurare, a cariilor și tartrului. De asemenea mai pot fi folosite alte filtre de lumină: portocaliu – pentru a împiedica întărirea materialelor compozite. Aparatul mai are si un filtru verde, pentru a face mai vizibile vasele de sânge.

Microscopul CJ Optik din gama Flexion poate fi conectat fie la un monitor ultra înaltă definiție (UHD, 4K) fie la aparate de fotografiat ultraperformante de tip mirrorless Sony Alpha sau aparatură de înregistrare video de înaltă definiție. Astfel, echipa medicală poate urmări operația în timp real sau o poate analiza ulterior și folosi în tratamentele ce urmează intervenției endodontice. Microscopul CJ Optik din gama Flexion are și un adaptor universal pentru majoritatea camerelor foto HD (Full Frame sau APS-C) iar optica și lungimile focale sunt compatibile cu cele mai moderne camere digitale.

Toate operațiunile de fotografiere/înregistrare video se fac de pe un display touchscreen

Toate imaginile obținute cu ajutorul microscopului CJ Optic din gama Flexion pot fi stocate digital și folosite împreună cu celelalte imagini obținute prin radiografii/scannere digitale. Ele pot fi prelucrate cu ajutorul programelor din gama Digital Smile Design.

Did you like this? Share it!