Identity Clinic, 0728 000 011, 0728 000 012, office@identityclinic.ro

Aditia de masa osoasa

Implanturile au devenit o opțiune extrem de populară pentru a înlocui, functional și estetic, unul sau mai mulți dinți lipsă. Un astfel de dinte artificial este puternic și rezistent și, în același timp, arată, se simte și funcționează exact ca unul natural.

Din păcate, însă, sunt cazuri în care țesutul osos al mandibulei sau maxilarului nu au volumul sau densitatea necesară pentru a susține un implant. Cauzele sunt numeroase: lipsa mai multor dinți ceea ce duce la atrofia osului; accidente; infecții sau alte boli ale țesutului gingival; intervenții chirurgicale anterioare; maladii congenitale. Fără suficientă masa osoasă și de o densitate suficientă, implantul dentar nu poate fi fixat corespunzător și în siguranță.

Pacienților care suferă de asemenea condiție, medicii specialiști de la iDentityClinic le recomandă adiția de masă osoasă sau augmentarea osoasă.
Adiția de masă osoasă reprezintă o tehnică inovatoare de susținere a creșterii țesutului osos, ceea ce conduce la crearea unei fundații puternice și stabile care să permită fixarea implantului.

ADIȚIA DE MASĂ OSOASĂ PERMITE:

 • Creșterea volumului țesutului osos;
 • Înlocuire țesutului osos lipsă;
 • Umplerea golurilor din structura unui os.

Pe scurt, tehnica adiției de masă osoasă permite să creștem țesut osos exact acolo unde este nevoie de el.

CE ESTE ADIȚIA DE MASĂ OSOASĂ?

Adiția de masa osoasă este o tehnică de ultimă oră, eficace și sigură, de tratare și de stimulare a creșterii masei osoase a mandibulei și maxilarului.

Țesutul osos are calitatea de a se regenera și de a crește, așa că plasarea strategică a unor grefe de os sunt de natură a stimula creșterea lui, exact acolo unde este nevoie.

Odată plasată grefa de os, țesutul are nevoie de 4-9 luni pentru a se regenera înainte de a putea face un implant.

DIN CE ESTE FĂCUTĂ O GREFĂ OSOASĂ?

Grefa osoasă este o soluție individuală pentru circumstanțe individuale. Astfel, în unele cazuri medicii specialiști de la iDentityClinic vor folosi țesut osos chiar de la pacient. Acesta se poate recolta, fie din gură sau din altă zonă a corpului, ca, de exemplu, din șold  – pentru a confecționa grefa. În alte cazuri, pentru grefă se folosește fie un material sintetic fie preparate speciale din os de la terți.

La iDentyClinic folosim mai multe soluții de grefă de os, precum INFUSE® sau inelele AlloGraft produse de Straumann®. INFUSE® folosește un material nou pe bază de proteină pentru stimularea creșterii, în timp ce inelele AlloGraft produse de Straumann® folosesc material osos alogenic tratat special provenit de la terți. Aceasta din urmă combină într-o singură procedură adiția de masa osoasă și implantarea.

CE ESTE UN INEL ALLOGRAFT?

Inelul Straumann® AlloGraft este o soluție nouă de grefă osoasă. Inelul Straumann® AlloGraft combină grefa osoasă și implantul într-o singură procedură. Inelul este fabricat din material osos provenit de la donator și poate reduce semnificativ durata tratamentului de adiție de masă osoasă.

Inelul Inelul Straumann® AlloGraft este poziționat precis și inserat în gingie, după care acesta începe să se integreze în osul maxilarului/mandibulei. Spre deosebire de metodele clasice, operația de grefă și montare a implantului se fac deodată, într-o singură ședință.

SOLUȚII DE AUGMENTARE OSOASĂ – OS COPIOS

La iDentyClinic folosim mai multe soluții de augmentare osoasă, precum particulele de os CopiOs, produse de renumita companie americană Zimmer.Acestea sunt particule mineralizate de os bovin spongios, care rezolvă cu succes defectele osoase mari și mici..

CE SUNT PARTICULELE DE OS COPIOS

CopiOs Cancellous sunt particule mineralizate de os bovin spongios, biocompatibile și foarte bine tolerate de țesutul gazdă . Folosind particulele de os CopiOs putem combina adiția osoasă și implantul dentar într-o singură procedură. Folosit în defecte mici , osul vital se remodelează rapid,fapt care, reduce semnificativ durata tratamentului.

Particulele osoase sunt poziționate precis și inserate în os , după care acestea încep să se integreze în osul maxilarului/mandibulei. Spre deosebire de metodele clasice, operația de adiție și montare a implantului se fac deodată, într-o singură ședință.

CE SE ÎNTÂMPLĂ ÎNTR-O OPERAȚIE DE ADIȚIE DE MASĂ OSOASĂ?

Procedura constă în prelevarea unei grefe de țesut osos și plasarea ei în zona unde este nevoie, pentru stimularea creșterii osului.

În unele cazuri, grefa va fi acoperită cu o membrană specială pentru protecție și stimularea unei creșteri sănătoase a țesutului osos.

În mod normal, membranele se absorb singure. Toate detaliile operației sunt discutate cu specialiștii de la iDentityClinic astfel încât să aveți toate informațiile.

CE PRESUPUNE OPERAȚIA DE LIFTING DE SINUS?

Sinusurile sunt localizate deasupra molarilor superiori. Pierderea unor dinți în această zonă determină, în timp, contractarea masei osoase. Liftingul de sinus este, astfel, necesar pentru a crea din nou masa osoasă în care să se fixeze un nou implant dentar. În același timp, liftingul de sinus permite și crearea spațiului pentru montarea coroanei și refacerea funcțională și estetică a maxilarului.

Liftingul de sinus permite dezvoltarea masei osoase în zona molarilor și premolarilor. Lifitingul de sinus se mai numește și augmentare osoasă. La iDentity Clinic, operația de lifting de sinus se execută în cele mai sigure condiții, cu o rată de succes de aproape 100%.

CE ESTE EXPANSIUNEA CRESTEI?

În cazul în care osul maxilar nu are lățimea necesară pentru implant, medicul specialist de la iDentityClinc ar putea să vă recomande operația de expansiune a crestei.

Aceasta este o variantă a operației de adiție de masa osoasă ce se execută prin secționarea de-a lungul maxilarului de sus (creasta) astfel încât să se facă locul necesar pentru introducerea grefei și, ulterior, a implantului. Acesta poate fi fixat imediat, în aceeași ședință, desi mulți specialiști recomandau, traditional, ca acesta să fie implantat câteva luni mai târziu, după vindecarea osului. Specialiștii de la iDentityClinic vor decide care este varianta de urmat, funcție de cazul specific al dumneavoastră.

CUM PROCEDEZ PENTRU A ÎNCEPE TRATAMENTUL?

Vă așteptăm în cele două clinici iDentity pentru a discuta cu specialiștii noștri în implantologie toate aspectele unei asemenea intervenții.

Pentru o programare, puteți să ne sunați la unul din numerele de telefon:
0728 000 011 (iDentity Băneasa)
0728 000 012 (iDentity Decebal) sau să ne scrieți la adresa
office@identityclinic.ro sau să completați formularul de programare.

  Numele dumneavoastră (obligatoriu)

  Adresa de email (obligatoriu)

  Telefon (obligatoriu)

  Mesaj*