Identity Clinic, 0728 000 011, 0728 000 012, office@identityclinic.ro
Aparate dentare

Ortodonția este ramura stomatologiei moderne care se ocupă de prevenția, diagnosticarea și tratarea afecțiunilor și anomaliilor dentare cu ajutorul aparatelor dentare. Denumirea provine din greacă, de la orthos (drept) și dontia (dinți).

Chiar dacă tratamentul ortodontic nu se face strict în scop estetic, rezultatele obținute dau armonie zambetului și îmbunătățesc estetica întregii fețe.

Tratamentele sunt realizate de un medic specialist în Ortodonție și Ortopedie Dento-Facială. Știați că medicul ortodont urmează 3 ani de perfecționare în ortodonție după terminarea facultății de stomatologie, ulterior urmând cursuri de perfecționare pe diferitele tipuri de soluții nou apărute?

TIPURI DE APARATE DENTARE LA IDENTITY

APARATE INVIZIBILE
TRADIȚIONALE (VIZIBILE)
AUTOLIGATURANTE
APARATE MOBILE COPII

APARATE DENTARE INVIZIBILE

Invisibile_10
GUTIERE TRANSPARENTE
INVISALIGN

Pe lângă principalul avantaj pe care îl are INVISALIGN și anume acela de a fi invizibil, pacienții au și un beneficiu suplimentar: gutierele Invisalign sunt detașabile. Acest lucru oferă flexibilitatea de a mânca și de a bea orice se dorește (inclusiv alimente dure sau care pot colora, gen cafea sau vin roșu) pe toată durata tratamentului. Gutierele se scot ușor și după terminarea mesei pot fi atașate din nou. La fel și pentru momentele de periaj dentar zilnic.

SPARK

Asemănător cu o gutieră, dintr-un material total transparent (fără brackeți și sârme), Spark Clear Aligner este aparatul dentar discret, care oferă adulților confortul dorit, atât în societate, cât și pe plan personal: se scoate înaintea fiecărei mese, poate fi foarte ușor spălat, nu se colorează în urma consumului de cafea sau vin și nu modifică pronunția (poți articula cuvintele exact ca înainte de a purta aparatul). La un preț foarte avantajos, asemănător cu aparatele dentare clasice, cu brackeți. Timpul de purtare a aparatului este mult redus cu Spark Clear Aligner, la aproape 50% din timpul necesar cu alte tipuri de parate ortodontice.
Aparatul dentar ideal pentru adulți!

LINGUALE (ALIAS și WIN)
ALIAS

Bracketul pătrat unic al aparatului lingual Alias permite mișcarea optimizată, iar distanțele interbracket mai mari facilitează etapa de aliniere. Deși oferă, de asemenea, un suport care este mai ușor de legat, în special pe incisivi mici, malocluzi, Alias cuprinde caracteristicile de design care fac ortodonția linguală mai ușoară și mai eficientă.

WIN

Aparatele dentare WIN fac parte din noua generație de aparate dentare, fixate pe interiorul dinților. WIN Lingual Braces poate corecta orice tip de dinți nealiniați, oferind rezultate foarte precise, de mare finețe. Acestea folosesc tehnologie de înaltă calitate și sunt fabricate personalizat, fiind extrem de plate și fiabile.

APARATE DENTARE TRADIȚIONALE (VIZIBILE)

CU BRACKEȚI METALICI

Aparatul dentar metalic este primul aparat ortodontic utilizat, dar a rămas și acum o alegere populară, datorită prețului relativ scăzut. Aparatul dentar metalic are brackets-urile de mici dimensiuni confecționate dintr-un metal special care nu interacționează cu smalțul dintelui și este rezistent la fracturare. Aparatul dentar metalic mișcă dintele cu aproximativ 1 mm pe lună, pacienții trebuind să le poarte, în funcție de afecțiuni, între jumătate de an și doi ani.

BRACKEȚI-METALICI
ICONIX

Iconix Aesthetic face parte din seria premium a producătorului american American Orhtodontics. Brackets-urile sunt confecționate dintr-un material translucid de nunanță champagne, care oferă o strălucire aparte întregii danturi. Strălucirea sa este subliniată și de cele două arcuri de oțel inoxidabil acoperite cu aur de 24 de karate.

image-asset_2
CU BRACKEȚI ESTETICI
CERAMIC

Aparatul dentar ceramic este mai estetic decât cel metalic, fiind compus din brackeți ceramici de culoare albă, asemănătoare dintelui. Este mai uşor de curăţat şi igienizat, fiind un avantaj important pentru combaterea apariţiei cariilor.
Oferă un grad ridicat de confort la purtare.

SAFIR

Brackeții sunt prelucrați din cristale individuale de safir, fiind pe locul doi după diamant în ceea ce privește rezistența. Ei par să dispară de pe suprafața dinților, fiind o soluție perfectă pentru persoanele care își doresc un tratament discret la un preț mult mai redus decât al aparatelor dentare invizibile. Nu își modifică forma și culoarea în timp. Arcul care trece prin brackeți este de obicei de culoare albă.

AUTOLIGATURANTE

Aparatele dentare fixe sunt compuse din așa-numitele bracketuri, care sunt aplicate pe dinți, și din arcurile care mișcă dinții în poziția dorită prin aplicarea de presiune. La bracketurile standard, arcul este fixat cu ajutorul unor ligaturi elastice sau metalice.

Bracketurile autoligaturante NU necesită prindere cu ligaturi. O clapetă mică din metal închide arcul în interiorul bracketului, fără să-l țină strâns. Acest tip de bracketuri se activează singure.

woman-with-damon-braces
METALICE (DAMON Q)

Arcurile special concepute pentru acest sistem glisează liber în bracket, ceea ce duce la un tratament mai rapid față de aparatele dentare clasice, mai puține vizite la controalele periodice și un confort mai mare al pacientului. Lipsa modulelor elastice îl face mai ușor de curățat eliminând acumularea în exces a plăcii bacteriene.

ESTETICE (DAMON CLEAR)

Aparatul DAMON Clear este un aparat dentar autoligaturant cu brackeți fizionomici (transparenți). Este special conceput pentru pacienții care doresc sau au nevoie de tratament ortodontic cu aparat dentar autoligaturant, dar care își doresc și un zâmbet estetic pe toată durata tratamentului.

APARATE MOBILE PENTRU COPII / TRAINERE DENTARE

Aparatul dentar mobil este primul mijloc de îndreptare a dinților, o investiție în zâmbetul copilașului tău și în viitorul zâmbet al lui ca adult. Ceea ce diferențiază aparatele dentare mobile de cele fixe este faptul că nu sunt fixate pe dinți, ele putând fi înlăturate de către pacient. Trainerele dentare sunt asemănătoare unor gutiere moi, realizate dintr-un material siliconic, diferite în funcție de categoria de vârstă. Pot fi folosite începând cu vârsta de 3 ani.

Stimulează creșterea la nivelul suturilor de creștere, lărgind maxilarul, contribuind la armonizarea trăsăturilor și eliminând necesitatea extracțiilor mai tarziu (tratează înghesuirile dentare). De asemenea, corectează obiceiurile orale vicioase (suptul degetului, respirația orală, scrâșnitul dinților/bruxismul, masticația deficitară).

Trainerul dentar se poartă, în general, noaptea, dar și ziua, timp de câteva ore. Un tratament simplu durează aproximativ 1-2 ani.

Avantajele purtării trainerului dentar
 • Reduce riscul de apariție a cariilor
 • Se evită extracțiile dentare
 • Optimizează dezvoltarea facială
 • Îmbunătățește pronunția și masticația
 • Elimină un posibil tratament cu aparat dentar
 • Este ușor de curățat și întreținut

Dr. Pantelimon Marian
Medic Specialist
Ortodonție și ODF

ALĂTURI DE TINE

Medicii noștri ortodonți te pot ajuta în luarea unei decizii, după o primă consultație.

De asemenea, consultantul nostru financiar îți poate oferi detalii privind modalitățile de plată în rate (până la 60 de rate), pentru a te ajuta să nu amâni lucrurile și să te bucuri de un zâmbet frumos!

Dr. Preda Alexandra
Medic Specialist
Ortodonție

CUM PROCEDEZ PENTRU A ÎNCEPE TRATAMENTUL?

Vă așteptăm în clinica iDentity® pentru a discuta cu specialiștii noștri în implantologie toate aspectele unei asemenea intervenții.

Pentru programări:
0728 000 011 (iDentity® Băneasa)
office@identityclinic.ro
Formularul online de programare.

  Numele dumneavoastră (obligatoriu)

  Adresa de email (obligatoriu)

  Telefon (obligatoriu)

  Mesaj*