Identity Clinic, 0728 000 011, 0728 000 012, office@identityclinic.ro

Fațete dentare

Fațetele dentare reprezintă o metodă restaurativă și estetică minim-invazivă, de îmbunătățire a aspectului dinților, cu rezultate imediate. O fațetă dentară bine pusă și întreținută corespunzător poate dura între 12 și 20 de ani.

Perfecționată timp de mai bine de un secol (primele fațete dentare au apărut la Hollywood, la începutul secolului XX), tehnica aplicării fațetelor dentare s-a modificat radical în urma digitalizării stomatologiei și a apariției unor materiale compozite speciale deosebit de rezistente, la grosimi extrem de reduse.

Din ce sunt fabicate fațetele dentare?

În prezent, se folosesc mai multe tipuri de materiale pentru producerea fațetelor, principalele fiind  ceramica și materiale compozite (pentru fațetele directe sau realizate în cabinet).

Etapele realizării fațetelor dentare sunt:

 • Digital Smile Design / Mock-up (etapă în care se obține acordul pacientului)
 • Șlefuire / Amprentare / Scanare – Sistem 3Shape
 • Cimentare

Beneficiile fațetelor dentare

Din punct de vedere strict medical, fațetele dentare sunt folosite pentru refacerea dinților care prezintă fisuri minore sau sunt ciobiți.

De asemenea, fațetele dentare reprezintă un tratament eficient în cazul în care pacientul prezintă dinți înghesuiți, încălecați sau strungăreață.

Ele sunt recomandate și în remodelarea dinților mici sau care s-au tocit/micșorat în urma proceselor de uzură.

Un zâmbet alb, strălucitor

Estetic, fațetele dentare permit obținerea unui zâmbet alb, strălucitor atunci când pacientul prezintă dinți cu modificări de culoare, pete inestetice sau dacă tratamentele clasice de albire s-au dovedit ineficiente.

Fațele denare sunt de două feluri: prep și non-prep.

Fațetele prep necesită înlăturarea prealabilă a unui strat extrafin de pe suprafața dintelui, cele non-prep, nu. Fațetele non-prep se aplică doar pe dinții perfect sănătoși.

Fiecare persoană are propriile-i trăsături și propria frumusețe. Fațetele dentare ne permit să scoatem aceste trăsături frumoase în relief și, cu ajutorul zâmbetului, să obținem armonia. Cu ajutorul tehnologiei, putem să dimensionăm fațetele și să le plasăm în poziția ideală pentru fiecare tip de frumusețe în parte.

Echipa noastră

Dr. Cristina Sărăcin
Medic Specialist
Protetică dentară

Dr. Mihai Delia – Minodora
Medic Specialist
Protetică dentară

Dr. Petrache Gabriela
Medic Specialist
Protetică dentară

Despre pacienți și poveștile acestora

TESTIMONIALSasha
Estetică dentară

Vezi Caz

TESTIMONIALOtniela
Aparat dentar

Vezi Caz

TESTIMONIALDiana
Albire dentara, Implant,

Vezi Caz

CUM PROCEDEZ PENTRU A ÎNCEPE TRATAMENTUL?

Vă așteptăm în cele două clinici iDentity® pentru a discuta cu specialiștii noștri în implantologie toate aspectele unei asemenea intervenții.

Pentru programări:
0728 000 011 (iDentity® Băneasa)
0728 000 012 (iDentity® Decebal)
office@identityclinic.ro
Formularul online de programare.

  Nume*

  Email*

  Mesaj*

  Call Now Button