Identity Clinic, 0728 000 011, 0728 000 012, office@identityclinic.ro

IMPLANT DENTAR ÎNTR-O SINGURĂ ZI

Implanturile cu încărcare imediată (într-o singură zi) reprezintă o soluție pentru înlocuirea într-o singură vizită la clinica stomatologică a dinților care au fost distruși din varii cauze. Prin implantul cu încărcare imediată pot fi înlocuiți unul sau mai mulți dinți deodată.

Implanturile cu încărcare imediată sunt ideale pentru înlocuirea dinților frontali. Aspectul natural al noului dinte îi permite pacientului să își reia activitatea zilnică fără ca cineva să observe că dantura sa a fost afectată.

Comparativ cu implanturile tradiționale, care necesită două sau trei intervenții chirurgicale la o distanță de câteva luni, cu ajutorul implanturilor cu încârcare imediată obținem aceleași rezultate dar într-o perioadă de timp incomparabil mai mică.

BENEFICIILE IMPLANTURILOR CU ÎNCĂRCARE IMEDIATĂ

 • Au un aspect natural și se potrivesc perfect zâmbetului tău
 • Pot fi montate într-o singură vizită la cabinetul stomatologic
 • Sunt durabile
 • Permit, după perioada de vindecare, consumarea aproape a oricărui aliment
 • Păstrează intact zâmbetul dumneavoastră

CARE ESTE PROCEDURA ÎN CAZUL IMPLANTURILOR ÎNTR-O SINGURĂ ZI?

Implantul cu încărcare imediată se fixează în locul dintelui/dinților lipsă. În cazul în care unul dintre dinți este rupt, spart sau compromis total, el va fi extras și, în cele mai multe cazuri, un implant va fi montat imediat în locul lui. Desigur că există și situații în care acest lucru nu este posibil. Decizia este luată de medicul specialist de la iDentityClinic pe baza tomografiei computerizate și a altor analize a țesutului osos. Peste implant se fixezază o coroană temporară, ceea ce oferă un zâmbet natural, imediat. Spre deosebire, procedura tradițională implică o perioadă de vindecare între inserția implantului și montarea coroanei definitive.

Inserarea implantului este urmată de o perioadă în care organismul se va ajusta la noul sau noilor dinți. Chiar dacă o să aveți dantura completă, corpul va avea nevoie de o perioadă pentru osteointegrarea implantului. Prin osteointegrare, implantul va fi ancorat în sigurantă, în os. Este recomandat ca în această perioadă să consumați alimente moi. Există riscul ca, în cazul în care în prima parte a perioadei de vindecare consumați alimente cu textura mai dură, să puneți în pericol procesul de osteointegrare, ceea ce ar putea conduce la compromiterea implantului.

Abordarea tradițională a operației de implant se numește și abordarea ”întârziată”. Implantul cu încărcare imediată economisește timp și vă permite să zâmbiți după numai o singură vizită la clinica noastră.

Pentru a ne asigura de succesul deplin al operației, vom analiza câteva aspecte ale stării dumneavoastră de sănătate, precum: densitatea masei osoase a mandibulei/maxilarului; tipul țesutului gingival; stabilitatea altor implanturi deja prezente, etc.

S-ar putea ca unii pacienți să aibă nevoie de adiție de masa osoasă pentru ca rezultatul final să fie cel dorit. În multe cazuri, procedura poate fi executată în aceeași zi ca și implantul cu încărcare imediată.

În cazul implantului traditional, operația presupune două intervenții chirurgicale ce au loc la câteva luni distanță una de cealaltă. În prima fază, implanturile sunt fixate în osul maxilar. Ulterior, timp de 2-4 luni, are loc un proces de osteointegrare prin care implantul se fixează în masa osoasă. În acest timp, pacientul va purta o coroană/punte temporară. În cea de a doua fază, implanturile vor fi acoperite cu coroanele permanente.

În cazul implanturilor cu încărcare imediată, doctorul specialist de la iDentityClinic va extrage, dacă este cazul, dintele compromis sau rădăcina acestuia.

În locul rămas gol se va insera un implant cu încărcare imediată și deasupra o coroană, ceea ce vă va permite să zâmbiți cu încredere. Aceasta este, însă o coroană temporară și va fi înlocuită cu una permanentă odată ce procesul de osteointegrare se va încheia cu succes.

CÂND SUNT RECOMANDATE IMPLANTURILE CU ÎNCĂRCARE IMEDIATĂ?

Implanturile cu încărcare imediată sunt ideale pentru înlocuirea dinților frontali evitându-se trauma de a fi nevoit să ieși în public cu un dinte lipsă. Doctorul specialist de la iDentityCLinic poate recomanda implanturi cu încărcare imediată chiar și în cazul în care pacientul are toți dinții lipsă. În urma unui consult exhaustiv, doctorul impantolog de la iDentityClinic poate să recomande fie implanturile cu încărcare imediată sau alte tipuri de implanturi, precum implanturile din Zirconiu sau urmarea unei proceduri tradiționale

Programare

  Numele dumneavoastră (obligatoriu)

  Adresa de email (obligatoriu)

  Telefon (obligatoriu)

  Mesaj*

  CUM PROCEDEZ PENTRU A ÎNCEPE TRATAMENTUL?

  Vă așteptăm în cele două clinici iDentity pentru a discuta cu specialiștii noștri în implantologie toate aspectele unei asemenea intervenții.

  Pentru o programare, puteți să ne sunați la unul din numerele de telefon:
  0728 000 011 (iDentity Băneasa)
  0728 000 012 (iDentity Decebal)sau să ne scrieți la adresa
  office@identityclinic.ro sau să completați formularul de programare.

  Serviciile de implant pot fi achiziționate cu plata în rate. Clinicile iDentity au semnat parteneriate cu ING Bank, Banca Transilvania și BRD Finance. Pentru mai multe detalii, vă rugăm să sunați la recepțiile clinicilor noastre.