Identity Clinic, 0728 000 011, 0728 000 012, office@identityclinic.ro

Implanturi dentare

Pierderea unui dinte nu vă schimbă doar aspectul fizic ci și felul în care zâmbiți, vorbiți sau mestecați. Nu mai zâmbiți cu aceeași încredere și nici nu vă mai puteți bucura de unele feluri de mâncare care vă plăceau așa de mult. Azi, mulți apelează la o soluție naturală, mult mai elegantă, mai stabilă și mai de durată în locul tradiționalelor proteze mobile: implantul dentar.

Implantul dentar a devenit extrem de căutat de pacienți deoarece oferă o soluție de ancorare mai stabilă și mai puternică pentru fixarea danturii ce înlocuiește dinții pierduți. Implanturile vor face ca dinții noi să se simtă, să funcționeze și să arate exact ca și dinții naturali, astfel încât să puteți mânca și zâmbi cu toată încrederea.

La iDentity Clinic ne propunem refacerea danturii aproape de perfecțiune, atât din punct de vedere medical-funcțional, cât și din punct de vedere estetic. Folosim pentru realizarea implanturilor cele mai noi aliaje din Titaniu și Zirconiu, precum și cele mai rezistente și estetic-valoroase materiale pentru reconstrucția coroanei. La Identity Clinic asigurăm, în urma unei analize medicale și radiologice complexe, alegerea tipului de implant dentar cel mai potrivit pentru tine.

CE SUNT IMPLANTURILE DENTARE?

Implantul dentar este un ”șurub” confecționat din Titaniu care este fixat în osul maxilar, în locul dintelui lipsă. Implantul dentar oferă soluții de ancorare sigură pentru montarea unuia sau mai mulți dinți artificiali.

Implanturile dentare:

 • Arată, se simt și funcționează ca dinții naturali
 • Vă permit să mâncați aproape orice fel de mâncare
 • Mențin structura facială
 • Vă permit să zâmbiți cu încredere
 • Previn deteriorarea masei osoase ca urmare a pierderii dinților

CUM FUNCȚIONEAZĂ IMPLANTURILE DENTARE?

Implanturile dentare sunt confecționate dintr-un material extrem de dur, Titaniu. Ele se fixează prin metode chirurgicale în osul maxilar, în locul
dintelui lipsă.

Ulterior, în decursul a câtorva luni, implanturile se vor integra treptat în masa osoasă, oferind o fundație puternică și stabilă pentru noul dinte.

Un bont este apoi atașat de implant iar, peste acesta, coroana. Noul dinte este identic cu unul natural și vă permite să consumați aproape orice fel de mâncare.

AVANTAJELE IMPLANTULUI DENTAR FAȚĂ DE PUNȚI ȘI PROTEZE TRADIȚIONALE?

Punțile și protezele tradiționale maschează într-o oarecare măsură lipsa dintelui, însă aspectul fizic nu este unul natural.

Multă lume consideră că acestea nu sunt deloc confortabile și au o serie întreagă de inconveniente. Implantul dentar are multe avantaje față de punțile și protezele tradiționale, atât de ordin estetic cât și funcțional.

În plus, montarea unui implant nu necesită sacrificarea dinților sănătoși pentru a oferi puncte de fixare a punții.

AVANTAJELE IMPLANTULUI ÎN CAZUL ÎNLOCUIRII MAI MULTOR DINȚI

Avantajele implantului dentar:

 • Arată și se simt ca un dinte natural
 • Fixat sigur
 • Dinții sănătoși din apropiere sunt salvați
 • Vă permite să mâncați aproape orice
 • Convenabil, nu are nevoie de îngrijire suplimentară
 • Pot ajuta la evitarea deteriorării masei osoase și a gingiei
 • Ajută la păstrarea structurii feței

CE TIP DE IMPLANT ESTE POTRIVIT PENTRU MINE?

Alegerea unui anume tip de implant depinde de mai mulți factori: numărul și poziția dinților lipsă; dacă este necesară extracția unuia sau mai mulți dinți; starea masei osoase a maxilarului/mandibulei și dacă este nevoie de o operație de adiție de masa osoasă; starea generală de sănătate. Doctorul stomatolog de la iDentity Clinic, in urma unui consult atent, stabilește tipul de implant, elaborând împreună cu pacientul un plan de tratament.

Tipuri de implanturi:

Există mai multe tipuri de operații de implant dentar:

 • Înlocuirea unui singur dinte printr-un implant dentar
 • Înlocuirea mai multor dinți prin mai multe implanturi individuale
 • Dantură completă fixă montată pe 4 implanturi
 • Dantură completă mobilă montată pe implanturi
 • Înlocuirea completă a danturii cu ajutorul unei punți fixe

CUM SE DERULEAZĂ OPERAȚIA DE IMPLANT?

În mod tradițional, operația de implant presupune două intervenții chirurgicale ce au loc la câteva luni distanță una de cealaltă. În prima fază, implanturile sunt fixate în osul maxilar.

Ulterior, timp de 2-4 luni, are loc un proces de osteointegrare prin care implantul se fixează în masa osoasă. În acest timp, pacientul va purta o
coroană/punte temporară și va consuma alimente moi.

În cea de a doua fază, implanturile vor fi decopertate, de ele fiind atașate bonturi și – în final – coroanele permanente.

SE POT FIXA IMPLANTURI ÎNTR-O SINGURĂ ZI?

Da, se poate! Implanturile cu încărcare imediată reprezintă o soluție pentru înlocuirea rapidă a dinților care au fost distruși din varii cauze.

Pot fi înlocuiți unul sau mai mulți dinți deodată. Implanturile cu încărcare imediată sunt ideale pentru înlocuirea dinților frontali. Aspectul natural al
noului dinte permite pacientului să își reia activitatea fără ca cineva să bage de seamă că dantura sa a fost afectată.

Doctorii specialiști de la iDentityClinic recomandă asemenea implanturi funcție de starea generală a țesutului osos, care să permită inserarea unor
implanturi de dimensiuni corespunzătoare și care să asigure stabilitatea sa în timp.

UNDE SE DESFĂȘOARĂ INTERVENȚIA CHIRURGICALĂ?

Întreaga procedură se desfășoară în sala specială din cadrul clinicii noastre.

Veți putea clarifica orice chestiune legată de intervenție – inclusiv cele pre- și post-operatorii – cu specialiștii echipei iDentityClinic.

De asemenea, împreună vom stabili pașii planului de tratament astfel încât să ne asigurăm de succesul deplin al intervenției. Rata de succes a procedurilor de implant în cadrul iDentityClinic se apropie de 100%.

DE CÂTE IMPLANTURI AM NEVOIE?

Numărul impanturilor este determinat de locația și numărul dințlor lipsă precum și de tipul de lucrare protetică aleasă. Fiecare lucrare este analizată individual, funcție de caracteristicile clinice ale fiecărui pacient. Puteți consulta tabelul de mai jos, cu precizarea că informația are caracter pur orientativ.

Număr dinți lipsă

Un singur dinte

Doi sau mai mulți dinți lipsă

Toți dinții din mandibulă/maxilar

Tip lucrare protetică

O singură coroană

Proteză parțială – Coroană fixă

Proteză completă – punte fixă

Număr de implanturi

Un singur implant

În mod normal 2-3 implanturi

Mai multe implanturi

CUM PROCEDEZ PENTRU A ÎNCEPE TRATAMENTUL?

Vă așteptăm în cele două clinici iDentity pentru a discuta cu specialiștii noștri în implantologie toate aspectele unei asemenea intervenții.

Pentru o programare, puteți să ne sunați la numarul de telefon:
0728 000 011 (iDentity Băneasa) sau să ne scrieți la adresa
office@identityclinic.ro sau să completați formularul de programare.

Serviciile de implant pot fi achiziționate cu plata în rate. Clinicile iDentity au semnat parteneriate cu ING Bank, Banca Transilvania și BRD Finance. Pentru mai multe detalii, vă rugăm să sunați la recepțiile clinicilor noastre.

POT SĂ ÎMI FAC UN IMPLANT?

În genere, implantul dentar poate fi aplicat oricărei persoane adulte. Starea generală de sănătate precum și cea țesutului osos sunt criteriile pe baza căruia se poate recomanda – sau nu – efectuarea unui implant. Tratamentul prin implant este recomandat în cazul edentațiilor simple (lipsa unui dinte), multiple (lipsa mai multor dinți) sau totale (lipsa tuturor dinților).

Implantul este recomandat în cazul în care dintele este compromis total și nu mai poate fi refăcut prin alte metode.

Implantul este recomandat în cazul în care mandibula/maxilarul au suficientă masă osoasă pentru a permite fixarea corespunzătoare a acestuia. Doctorul specialist este cel care decide cine NU poate apela la implant, existând reticențe în privința bolnavilor cu diabet, afecțiuni cardio-vasculare,
reumatismul articular acut etc.

  Numele dumneavoastră (obligatoriu)

  Adresa de email (obligatoriu)

  Telefon (obligatoriu)

  Mesaj*