Identity Clinic, 0728 000 011, 0728 000 012, office@identityclinic.ro

Oferta detartraj si periaj profesional Decebal

DETARTRAJUL

Afecțiunea gingivală este adesea cauzată de depunerile de placă bacteriană, iar cea mai bună modalitate de a le îndepărta este prin periaj zilnic de două ori pe zi. Însă oricât de bine ai curăța dinții, întotdeauna vor rămâne zone greu accesibile, pe care e dificil să le menții curate. În zonele respective, placa bacteriană se poate acumula și, cu timpul, se poate mineraliza, formând depuneri dure, numite tartru, care nu pot fi îndepărtate prin periaj obișnuit. Dacă tartrul nu este îndepărtat, în jurul dintelui și, posibil, sub linia gingivală se poate aduna o cantitate mai mare de placă bacteriană, conducând la agravarea afecțiunii gingivale.

Pentru a reduce riscul de afecțiune gingivală sau pentru a opri agravarea acesteia, dentistul îți poate recomanda o curățare profesională a dinților (detartraj și periaj profesional), pentru a putea avea dinții cu adevărat curați.

DETARTRAJUL este procedura prin care tartrul este îndepărtat de pe suprafaţa dinţilor. Tartrul este un depozit organo-mineral întâlnit la dinţii definitivi, temporari, implanturi, aparate ortodontice şi lucrări dentare.

DE  CÂTE  TIPURI  ESTE  TARTRUL ?

Tartrul supragingival este alb-gălbui şi poate ajunge la un maroniu-negru când se impregnează cu coloranţi alimentari sau nicotină.
Tartrul subgingival este de culoare închisă şi de duritate mai mare.

Dacă tartrul nu este îndepărtat periodic, acesta va afecta ţesutul de susţinere a dintelui, putând duce la pierderea dinţilor. Detartrajul este recomandat să se efectueze la fiecare 6 luni. Tartrul este aderent şi din momentul în care acesta începe să se formeze, nu mai poate fi curăţat printr-un simplu periaj sau clătire a gurii, astfel că este necesar detartrajul.

CUM  POATE  FI  ÎNLĂTURAT  TARTRUL ?

Detartrajul cu ultrasunete este cea mai folosită metodă. Acestea sunt vibraţii mecanice cu frecvenţe foarte înalte pe care urechea umană nu le percepe.
În acest mod se elimină cea mai mare parte a tartrului, urmând ca ulterior să fie completat de detartrajul manual.

Detartrajul manual este indicat pentru îndepărtarea tartrului subgingival.
El este indicat în cazul pacienţilor cu boli infecţioase sau celor cu sensibilitate accentuată a dinţilor.
De asemenea, este indicat pentru copiii mici.

PERIAJUL PROFESIONAL

Periajul profesional se realizează după detartraj și reprezintă în fapt o lustruire a dinților. Petele de pe dinți sunt înlăturate, iar suprafața lor devine netedă, reducând tendința de aderare a plăcii bacteriene.

Procedura efectuată la interval de timp regulat reduce şi elimină riscul apariţiei afecţiunilor gingivale.

Profilaxia prin eliminarea profesională a plăcii bacteriene și a tartrului poate preveni apariția cariilor și a altor afecțiuni mai grave precum gingivita sau chiar parodontoza. Curățarea profesională a danturii la cabinetul stomatologic crește eficiența igienei dentare de fiecare zi, respectiv a periajului dentar, a folosirii aței dentare sau a apei de gură.

Zâmbetul ești tu!

Consultație de specialitate
Plan de tratament
Sedință completă profilaxie (detartraj, periaj profesional, air-flow prophy-jet)
Radiografie panoramică

valabilă până la 31 ianuarie 2023

CUM PROCEDEZ PENTRU A ÎNCEPE TRATAMENTUL?

Vă așteptăm în cele două clinici iDentity® pentru a discuta cu specialiștii noștri în implantologie toate aspectele unei asemenea intervenții.

Pentru programări:
0728.00.00.11 (iDentity® Băneasa)
0728.00.00.12 (iDentity® Decebal)
office@identityclinic.ro

Dr. Petrache Gabriela
Medic Specialist, Protetică dentară

FORMULAR PROGRAMARE

    Numele dumneavoastră (obligatoriu)

    Adresa de email (obligatoriu)

    Telefon (obligatoriu)

    Mesaj*