PRIMA CONSULTATIE
La prima consultație, veți avea posibilitatea de a discuta cu medicul specialist diagnosticul precum și diferitele opțiuni de tratament. Există posibilitatea ca în aceeași zi să vi se facă o intervenție.
Este util ca înainte de prima consultație să ne puteți furniza:
- Ultimele radiografii dentare, în funcție de istoricul problemei. S-ar putea ca doctorul specialist de la iDentityClinic să aibă nevoie de radiografii suplimentare (radiografii panoramice și/sau Computer Tomograf) pentru evaluare. Costul acestora s-ar putea adăuga la costul final al tratamentului.
- Lista medicamentelor pe care le luați în mod curent
- Informații despre bolile de care suferiți și medicația prescrisă
- Informații cu privire la calitatea de asigurat (asigurare medicala privată, asigurat în sistemul asigurărilor de stat)
Important:
La vizită, toți pacienții minori vor fi însoțiți fie de părinți fie de un tutore legal.
Pacienții care necesită anestezie generală vor fi supuși obligatoriu unei consultații medicale și unui examen medical suplimentar.
Vă rugăm să informați medicul cu privire la orice chestiune medicală sau boală care pot fi de interes: diabet, hiper-tensiune arterială, proteze ale încheieturilor sau valve artificiale la inimă, febră reumatică, sau dacă luați medicamente pentru: inimă, anticoagulante, aspirină, etc.
RADIOGRAFII.
În cazul în care aveți radiografii dentare anterioare, este bine să le aveți la dumneavoastră. Dacă medicul specialist de la iDentityClinic consideră că este necesar un nou set de radiografii, acestea se pot face pe loc, în clinica noastră.
INDICAȚII PRIVIND INTERVENȚIILE CHIRURGICALE
La iDentityClinic depunem toate eforturile pentru a vă simți cât mai confortabil cu putință înainte, în timpul și după intervenție. Informațiile cu privire la proceduri pe care vi le punem la dispoziție sunt de natură să vă pregătească pentru intervenție, să vă ajute să înțelegeți mai bine etapele procesului, asigurându-vă o recuperare lină și rapidă.
Desigur că pacienții sunt diferiți și au nevoi diferite așa că s-ar putea să primiți de la doctor un set complementar de recomandări.
Vă rugăm să citiți cu atenție informațiile puse la dispoziție și, în cazul în care aveți neclarități sau doriți informații suplimentare, nu ezitați să întrebați doctorul.
Înainte de anestezie:
- Nu fumați cu 12 ore înainte de anestezie; încercați ca în perioada de dinainte de intervenție să reduceți semnificativ numărul de țigări fumate
- Pacientul va fi însoțit de un adult care, după intervenție, să-l însoțească acasă; însoțitorul va rămâne la clinică pe întreaga durată a intervenției
- Pacientul nu va conduce un automobil și nu va opera mașini-unelte după anestezie
- Purtați haine lejere, cu mâneci ce pot fi suflecate până deasupra coatelor; doamnele sunt rugate să renunțe la încălțămintea cu tocuri
- La intervenția chirurgicală, pacientul va intra fără lentile de contact, proteze dentare mobile și fără bijuterii
- În ziua intervenției chirurgicale, doamnele vor renunța la ruj și farduri
- Dacă în ziua intervenției sunteți răcit, vă doare în gât, aveți probleme gastrice sau de vezică, vă rugăm să informați imediat doctorul
- Înainte de ziua intervenției chirurgicale, vă rugăm să informați medicul cu privire la orice medicament sau supliment pe care-l luați în mod regulat
INDICAȚII DUPĂ EXTRACȚIA UNUI DINTE
După extracție, este important să se asigure formarea unui cheag de sânge în zona de intervenție, astfel încît sângerările să înceteze și rana să înceapă să se vindece. Imediat după operație, țineți apăsat timp de 30-45 de minute, un tampon între dinte și zona de interveniție. În cazul în care sângerarea nu se oprește, schimbați tamponul cu unul nou, pentru încă 30 de minute. S-ar putea să trebuiască să repetați operația de câteva ori.
După formarea cheagului, este important ca acesta să nu fie atins sau dezlipit deoarece acesta asigură vindecarea zonei. Timp de 72 de ore după extracție, nu vă clătiți gura cu putere, nu folosiți paie de plastic pentru a bea lichide, nu fumați, nu beți alcool și nu folosiți periuța de dinți pe zona de intervenție pentru a nu dezlipi sau dizolva cheagul de sânge format, întârziind astfel procesul de vindecare. În primele 24 de ore după extracție, limitați exercițiile fizice intense, căci ele cresc presiunea sangvină ceea ce ar putea conduce la noi sângerări.
După extracție este normal să aveți dureri și să simțiti că zona este umflată.
Pentru a reduce senzația, puneți pe obraz, în zona extracției, fie o pungă cu cuburi de gheată fie un pachet de mazăre congelată.
De asemenea, luați medicamente anti-inflamatorii, conform recomandărilor doctorilor. De obicei, umflăturile dispar dupa 2 zile.
Luați medicamentele analgezice și anti-inflamtorii conform indicațiilor doctorilor.
Sunați la clinică dacă aveți senzația că ele nu-și fac efectul. Luați antibioticele în doza și pe toată durata prescrisă de doctori, chiar dacă simptomele infecției par să fi dispărut.
Beți multe lichide și mâncați alimente hrănitoare, pasate. Puteți să reîncepeți să mâncați normal, imediat ce vă simțiți în stare să o faceți, fără a deranja cheagul de sânge.
După 24 de ore, este important să reveniți la o igienă dentară normală
Recomandăm să vă spălați pe dinți și să folosiți ața dentară cel puțin o dată pe zi. O igienă dentară corespunzătoare asigură grăbirea procesului de vindecare.
După câteva zile, dacă vă simțiți bine, puteți să vă reluați activitățile zilnice. În cazul în care continuați să sângerați, umflătura nu cedează după 2-3 zile, fiind însoțită de dureri sau aveți reacții adverse la medicamentele prescrise, sunați imediat la iDentityClinic.
INDICAȚII DUPĂ O EXTRACȚIE MULTIPLĂ
Este de așteptat ca după operație să aveți sângerări. Imediat după operație, țineți apăsat timp de 30-45 de minute, un tampon între dinte și zona de interveniție. În cazul în care sângerarea nu se oprește, schimbați tamponul cu unul nou, pentru încă 30 de minute. Puteți folosi și un pliculeț de ceai umezit. Evitați lichidele fierbinți și exercițiile fizice. Țineți capul în poziție ridicată. În cazul în care continuați să sângerați, sunați imediat la iDentityClinic. Nu scoateți proteza decât în cazul sângerărilor severe. Este posibil ca pe lângă proteză să simțiți o ușoară scurgere lichidă.
Pentru a reduce senzația de umflătură, puneți pe obraz, în zona fie o pungă cu cuburi de gheată fie un pachet de mazăre congelată. Încercați să țineți gheața cât mai mult cu putință.
Tratament dupa interventie
Începeți să luați medicamente contra durerii imediat ce efectele anesteziei încep să se ducă.
În cazul unor dureri moderate, puteți lua Ibuprofen doze de 200/400/600 mg.
În cazul durerilor severe, urmați cu strictețe medicația prescrisă, în dozele și la intervalele orare indicate de doctor. NU luați ibuprofen în cazul în care știți că sunteți alergic la substanță sau dacă doctorul v-a prescris altă medicație.
Consumați multe lichide, cel puțin 6 pahare în prima zi.
În cazul extracțiilor multiple, ați pierdut sânge care trebuie înlocuit.
Nu vă clătiți gura 24 de ore după operație sau dacă sângerați. După 24 de ore, clătiți gura folosind apă călduță cu sare (o linguriță de sare la o cană de apă) pentru a vă clăti o dată la patru ore după mese, pentru a elimina resturile de mâncare.
După primul control medical post-operatoriu
După primul control medical post-operatoriu pentru ajustarea protezei, scoateți proteza și clătiți de 3-4 ori pe zi.
Înainte de așezarea, prima oară, a protezei, consumați doar alimente lichide sau pasate, care sunt ușor de înghițit. Pe măsură ce gingiile se vindecă, veți putea adapta și regimul alimentar.
Extracția multiplă se deosebește radical de extragerea a unui sau doi dinți.
Înainte de punerea protezei este nevoie ca țesutul osos să fie neted, așa că următoarele situații sunt considerate ca normale:
- Zona extracției se va umfla, putând atinge nivelul maxim în două zile. Zona din apropierea ochilor ar putea și ea să se umfle și să se depigmenteze. Gheața pentru eliminarea umflăturilor nu va fi aplicată mai mult de 36 de ore de la operație.
- S-ar putea să vă doară în gât. Mușchii gâtului se află în imediata apropiere a zonei de extracție iar umflarea lor poate produce senzația de durere. Durerea este normală și va dispare după 2-3 zile.
- Întinderea colțurilor gurii poate conduce la uscarea pielii și la crăparea ei. Hidratați corespunzător buzele cu creme neutre, precum Vaselina.
- În primele 24 -48 de ore este posibil să aveți febră ușoară. În cazul în care febra persistă, sunați la iDentityClinic.
În cazul în care a fost montată imediat o proteză, este posibil să apară unele puncte dureroase. În cele mai multe dintre cazuri, veți veni la control în 24-48 de ore de la intervenție, astfel încât doctorul să ajusteze corespunzător proteza și să neutralizeze punctele dureroase. Este imperios necesar să veniți la control deoarece riscați ca proteza să vă provoace dureri severe, care vor întârzia procesul de vindecare.
INDICAȚII DUPĂ OPERAȚIA DE IMPLANT DENTAR
Nu deranjați zona de intervenție. Evitați să atingeți zona, să clătiți gura și să scuipați, 24 de ore după intervenție. Prin țesutul gingival trece un bont metalic.
Sângerări
Este normal ca timp de 24 de ore după intervenție să apară sângerări sau ca saliva să aibă nuanțe roșii. Sângerările excesive (cavitatea bucală se umple rapid cu sânge) pot fi controlate mușcând un tampon plasat exact pe zona de intervenție. Dacă sângerările continuă și după 30 de minute de la plasararea tamponului, sunați la iDentityClinc pentru instrucțiuni suplimentare
Umflături
Umflăturile sunt un simptom normal post-operatoriu. Pentru reducerea umflăturilor, puteți aplica pe obraz, în zona de intervenție, un săculeț pentru cuburi de gheață, cuburi de gheață în prosop sau o pungă de plastic cu cuburi de gheață. În primele 36 de ore după operație, țineți gheața pe obraz cât mai mult timp suportați.
Dietă
Beți multe fluide. Evitați băuturile și măncărurile fierbinți. În ziua operației, după intervenție, nu mâncați decât alimente pasate sau moi sau sub formă de lichide. Puteți să reveniți la o dietă normală cât de curând puteți, respectând instrucțiunile doctorului
Durere
Începeți să luați medicamente contra durerii imediat ce efectele anesteziei încep să se ducă. În cazul unor dureri moderate, puteți lua Ibuprofen doze de 200/400/600 mg o dată la 8 ore. În cazul durerilor severe, urmați cu strictețe medicația prescrisă, în dozele și la intervalele orare indicate de doctor. NU luați ibuprofen în cazul în care știți că sunteți alergic la substanță sau dacă doctorul v-a prescris altă medicație.
Antibiotice
Obligatoriu luați antibiotice în dozele și la intervalele orare prescrise de doctor, pentru a preveni infecțiile
Igiena orală
Igiena este esențială pentru asiguarea unei vindecări rapide și complete. În seara de după intervenție este recomandat să folosiți Curasept pentru a vă clăti gura. În ziua imediat următare după întervenție, folosiți Curasept de două ori pe zi, după micul dejun și înainte de culcare. Clătiți gura cel puțin 30 de secunde, după care eliminați lichidul. Puteți folosi și apă călduță cu sare (o linguriță de sare la o cană de apă) pentru a vă clăti de 3-4 ori pe zi, în special după mese. După un timp, puteți folosi și periuța de dinți deoarece bonturile nu sunt afectate. Periați ușor în zonele de intervenție.
Activități zilnice
Imediat după intervenție, reduceți la minim activitățile fizice. Nu mergeți la sală, nu alergați și nu faceți efort major imediat după operație deoarece riscați să declanșați sângerări. În cazul în care începeți să sângerați, opriți imediat exercițiile. Țineți cont că este probabil ca alimentația post-operatorie să nu fie suficentă pentru a face exerciții fizice, limitând drastic capacitățile fizico-motorii.
CUM PROCEDEZ PENTRU A ÎNCEPE TRATAMENTUL?
Vă așteptăm în cele două clinici iDentity pentru a discuta cu specialiștii noștri în implantologie toate aspectele unei asemenea intervenții.
Pentru o programare, puteți să ne sunați la unul din numerele de telefon:
0728 000 011 (iDentity Băneasa)
0728 000 012 (iDentity Decebal) sau să ne scrieți la adresa
office@identityclinic.ro sau să completați formularul de programare.