Identity Clinic, 0728 000 011, 0728 000 012, office@identityclinic.ro

Profilaxie Dentara

DETARTRAJUL

Afecțiunea gingivală este adesea cauzată de depunerile de placă bacteriană, iar cea mai bună modalitate de a le îndepărta este prin periaj zilnic de două ori pe zi. Însă oricât de bine ai curăța dinții, întotdeauna vor rămâne zone greu accesibile, pe care e dificil să le menții curate. În zonele respective, placa bacteriană se poate acumula și, cu timpul, se poate mineraliza, formând depuneri dure, numite tartru, care nu pot fi îndepărtate prin periaj obișnuit. Dacă tartrul nu este îndepărtat, în jurul dintelui și, posibil, sub linia gingivală se poate aduna o cantitate mai mare de placă bacteriană, conducând la agravarea afecțiunii gingivale.

Pentru a reduce riscul de afecțiune gingivală sau pentru a opri agravarea acesteia, dentistul îți poate recomanda o curățare profesională a dinților (detartraj și periaj profesional), pentru a putea avea dinții cu adevărat curați.

DETARTRAJUL este procedura prin care tartrul este îndepărtat de pe suprafaţa dinţilor. Tartrul este un depozit organo-mineral întâlnit la dinţii definitivi, temporari, implanturi, aparate ortodontice şi lucrări dentare.

DE  CÂTE  TIPURI  ESTE  TARTRUL ?

Tartrul supragingival este alb-gălbui şi poate ajunge la un maroniu-negru când se impregnează cu coloranţi alimentari sau nicotină.
Tartrul subgingival este de culoare închisă şi de duritate mai mare.

Dacă tartrul nu este îndepărtat periodic, acesta va afecta ţesutul de susţinere a dintelui, putând duce la pierderea dinţilor. Detartrajul este recomandat să se efectueze la fiecare 6 luni. Tartrul este aderent şi din momentul în care acesta începe să se formeze, nu mai poate fi curăţat printr-un simplu periaj sau clătire a gurii, astfel că este necesar detartrajul.

CUM  POATE  FI  ÎNLĂTURAT  TARTRUL ?

Detartrajul cu ultrasunete este cea mai folosită metodă. Acestea sunt vibraţii mecanice cu frecvenţe foarte înalte pe care urechea umană nu le percepe.
În acest mod se elimină cea mai mare parte a tartrului, urmând ca ulterior să fie completat de detartrajul manual.

Detartrajul manual este indicat pentru îndepărtarea tartrului subgingival.
El este indicat în cazul pacienţilor cu boli infecţioase sau celor cu sensibilitate accentuată a dinţilor.
De asemenea, este indicat pentru copiii mici.

PERIAJUL PROFESIONAL

Periajul profesional se realizează după detartraj și reprezintă în fapt o lustruire a dinților. Petele de pe dinți sunt înlăturate, iar suprafața lor devine netedă, reducând tendința de aderare a plăcii bacteriene.

Procedura efectuată la interval de timp regulat reduce şi elimină riscul apariţiei afecţiunilor gingivale.

Profilaxia prin eliminarea profesională a plăcii bacteriene și a tartrului poate preveni apariția cariilor și a altor afecțiuni mai grave precum gingivita sau chiar parodontoza. Curățarea profesională a danturii la cabinetul stomatologic crește eficiența igienei dentare de fiecare zi, respectiv a periajului dentar, a folosirii aței dentare sau a apei de gură.

PROCEDURI SUPLIMENTARE – AIRFLOW Prophy Jet

AIRFLOW este o tehnologie de ultimă generație ce direcționează pe suprafața dintelui un jet de particule fine de bicarbonat de sodiu cu 400 km/oră! AIRFLOW are două canale independente, unul cu apă și celălalt cu pulbere, astfel încât ele se combină doar la impactul cu suprafața dentară. Cele două canale pot fi reglate independent și foarte precis.

AIRFLOW® este singura tehnologie care îndepărtează biofilmul din zonele inaccesibile, cum ar fi șanțurile și fisurile adânci, spațiile interdentare, zonele nealiniate, sub marginile coroanelor dentare, în jurul implanturilor, în jurul aparatelor ortodontice, curățând în mod eficient și într-un mod minim invaziv.

AIRFLOW® ajută la detectarea precoce a petelor albe și a cariilor, evitând tratamentele dentare agresive inutile.

AIRFLOW® păstrează integritatea dinților, implanturilor, lucrărilor protetice și țesuturilor moi.

PROCEDURI SUPLIMENTARE – AIRFLOW® Prophylaxis Master

Vârf de gamă în profilaxia dentară

AIRFLOW® Prophylaxis Master este un aparat complex pentru curățarea profesională a dinților. Aparatul face parte din noul protocol pentru tratamentul ghidat al plăcii bacteriene, „Guided Biofilm Therapy” dezvoltat de firma elvețiană EMS. Pentru confort și eficiență, tratamentul este efectuat la o temperatură de irigare controlată.

Datorită designului său subțire și sprayului de înaltă precizie, AIRFLOW® Prophylaxis Master oferă un acces minim-invaziv la buzunarele parodontale, la lucrările de restaurare și la implanturi, fără să necesite demontarea coroanelor sau a lucrărilor protetice.

CUM PROCEDEZ PENTRU A ÎNCEPE TRATAMENTUL?

Vă așteptăm în cele două clinici iDentity® pentru a discuta cu specialiștii noștri în implantologie toate aspectele unei asemenea intervenții.

Pentru programări:
0728 000 011 (iDentity® Băneasa)
office@identityclinic.ro
Formularul online de programare.

    Numele dumneavoastră (obligatoriu)

    Adresa de email (obligatoriu)

    Telefon (obligatoriu)

    Mesaj*