Identity Clinic, 0728 000 011, 0728 000 012, office@identityclinic.ro

Same Day Implant, o lucrare de protetică dentară ce se realizează într-o zi

Same Day Implant este o nouă tehnologie prin care se pot monta, în aceeași zi, un implant dentar sau mai multe. Same Day Implant se poate folosi atât în cazul în care dintele a fost deja extras anterior cât și în cazul în care este necesară extracția sa.

 Cine poate beneficia de Same Day Implant?

Deși este revoluționară, metoda Same Day Implant are câteva limitări impuse de condițiile de sănătate ale gingiilor și gurii pacienților, în general.

Iată două dintre ele, cele mai importante: a) Pacienții nu prezintă infecții; b)  Tesutul osos al gingiilor este de bună calitate și are grosimea suficientă

 Care sunt avantajele metodei Same Day Implant?

Pacientii isi rezolvă o problemă dentară majoră intr-o singura zi. Fie ca este cazul unui singur dinte sau a mai multora, din față sau premolari, de sus sau de jos, totul se face într-o singură zi. Pacientul vine la iDentity Clinic, iar doctorii noștri specialiști fac extracția și fixează implantul. Imediat este montat un bont provizoriu și o lucrare provizorie, iar pacientul pleaacă acasă, zâmbind.

 Când mai trebuie să vin la stomatolog?

Implantul dentar are nevoie de 3-4 luni pentru a se realiza integrarea lor în țesutul osos și a se realiza o îmbinare care să dureze o viață. Procesul de numește osteo-integrare și este ajutat de materialele speciale din care sunt fabricate implanturile dentare. SameDay Implant nu are nevoie de al doilea stagiu chirurgical, de descoperire a implanturilor, așa că totul este pregatit pentru lucrarea finală.

 Same Day Implant se face și fără tăieturi?

Same Day Implant poate fi realizat la iDentity Clinic și prin tehnica ghidării digitale. Procesul de ghidare digitală presupune:

  • Radiografii și lucrări de imagistică 3D high definition – low radiation
  • O scanare digitală a danturii cu aparatură de ultimă generație,
  • Un proiect computerizat de poziționare virtuală a dintelui și a bontului,
  • Un ghid de montare care se folosește la așezarea precisă a implantului dentar și a lucrării provizorii.

Toate aceste operațiuni se fac în incinlta iDentity Clinic, fără a fi nevoie de deplasări suplimentare.

 Ce riscuri presupune Same Day Implant?

Nu există riscuri inerente ci, mai degrabă, ele țin de starea de sănătate generală a danturii pacientului.  Țesutul osos trebuie să fie suficient de bun astfel încât să susțină stabilitatea implantului. De asemenea, există un risc suplimentar dacă pacientul obișnuiește să scrâșnească din dinți, mai ales noaptea.  De asemenea, există riscul ca, în cazul unei mușcături foarte puternice, să se miste implanturile. Odată ce implantul dentar este mișcat din poziția sa, va trebui repus, după vindecare.

iDentityCLinic dispune de toată aparatura necesară pentru realizarea tratamentelor din gama Same Day Implant, rata de reușită fiind de peste 90%.

Call Now Button