Identity Clinic, 0728 000 011, 0728 000 012, office@identityclinic.ro

Implantologie dentară

Implantul dentar reprezintă în fapt o rădăcină artificială, din titan sau zirconiu, ce înlocuiește rădăcina naturală a dintelui. Acesta are ca scop crearea suportului pentru realizarea de coroane sau punți dentare. Atunci când pe arcadă nu mai sunt prezenți dinți sau când cei prezenți nu se califică pentru un tratament dentar de success.

La iDentity Clinic implantul dentar reprezintă o opțiune de tratament disponibilă pentru pacienții cărora le lipsesc unul sau mai mulți dinți. Implanturile dentare sunt confecționate din titan și se integrează în osul alveolar. Peste acestea se poate aplica o lucrare protetică fixă sau mobilizabilă.

Pedodonție – Stomatologie copii

Sănătatea orală a copiilor este pentru părinți la fel de importantă ca și celelalte aspecte medicale ale micuților. Ideea ca “dinții de lapte” oricum se duc, așa că îngrijirea lor nu este o prioritate, este fundamental greșită. Un zâmbet sănătos și frumos se construiește din timp și cu asistență de specialitate.

Tratamentul dinților de lapte este la fel de important pentru copii mici ca și vizitele regulate și tratamentele de la vârste mai mari.

Controlul la timp și tratarea dinților de lapte poate preveni dezvoltarea unor afecțiuni mult mai grave în viitor.

Inhalosedarea

Inhalosedarea este procedura perfectă pentru copii, mulţi dintre ei temându-se de procedurile stomatologice. Acest lucru îi face de multe ori necooperanţi şi agitaţi. De asemenea, inhalosedarea poate fi folosită şi pentru pacienţii adulţi. Mai ales în cazul celor care au suferit traume la dentist în copilărie.

iDentity Clinic le oferă pacienţilor săi, indiferent de vârstă, posibilitatea de a beneficia de această procedură care transformă anxietatea dentară într-o stare calmă şi relaxantă.

Ortodonția

Ortodonția este ramura medicinei dentare care se oupă cu diagnosticarea și tratamentul malocluziei. Mai exact, cu pozițiile incorecte ale dinților și oaselor maxilare care influențează echilibrul feței, armonia profiliului, masticația corectă și nu în ultimul rând zâmbetul. Medicul specialist ortodont urmărește îndeaproape evoluția creșterii dinților copiilor și distribuția lor pe arcade. Astfel prevenim orice fel de probleme legate de carii și putem îndrepta defecte în creșterea și dezvoltarea dinților și arcadelor dentare.

Estetică dentară

Conturul buzelor, dinții, alături de ochi, contribuie cel mai mult la definirea expresivității feții. Acesta este motivul pentru care oricine dorește să poată zâmbi cu încredere, să-și poată etala albul strălucitor al dinților, semn al sănătății și grijii față de sine.

Atenția pe care din ce în ce mai multe persoane o acordă nu numai sănătății dinților, dar și felului în care ei arată, a felului în care zâmbesc, au făcut ca tratamentele de estetică dentară să fie tot mai căutate în ultimii ani.

Odontoterapie

Caria dentară

Caria dentară este o leziune distructivă a țesutului dentar. În fazele incipiente, ea nu poate fi observată decât de medicul dentist. Atunci când leziunea carioasă e observată de către pacient, caria este deja mult avansată. De aici rezultă importanța controalelor stomatologice efectuate periodic ( cel puțin o dată la 6 luni). Cu cât leziunea este surprinsă în stadiul incipient cu atât tratamentul e mai simplu, sacrificiul dentar e mai mic, costurile sunt reduse și necesită mai puține ședințe de tratament .

Endodonția

Endodontia este o ramură a stomatologiei care se ocupă cu tratamentul canalului radicular (tratament cunoscut popular sub denumirea de „omorârea nervului”).

Devitalizarea dintelui, îndepărtarea pulpei dentare „a nervului” din camera pulpară și canalul radicular. Fie că este rezultatul unei carii complicate sau se realizează în scop protetic implică realizarea unei obturații radiculare de mare precizie.

În clinica noastră, aceste intervenții se realizează cu aparatură și cu materiale de ultimă generație.

Protetica dentară

Protetica este o ramură a medicinei dentare ce abordează rezolvarea problemelor sistemului stomatognat. Prin realizarea de lucrări fixe reprezentate de coroane sau punți, sau prin lucrări mobile reprezentate de proteze parțiale mobile și proteze totale mobile.

Cabinetul stomatologic iDentity oferă garanție 10 ani pentru lucrările protetice realizate.

Chirurgie dento-alveolară

La IDentity Clinic, intervențiile de chirurgie dento-alveolară sunt executate de echipe mixte de specialiști: chirurgi experimentați, anesteziști experți în medicina dentară, asistente. Echipele noastre multi-disciplinare sunt, fără falsă modestie, printre cele mai bune din țară.

La IDentity Clinic folosim cele mai moderne tehnici de ansterziere și anestezicele de cea mai bună calitate. Aceasta ne permite să executăm toate intervențiile de chirurgie dento-alveolară fără ca pacientul să aibă cel mai mic semn de durere și fără efecte secundare.

Parodontologie

Parodontologia este ramura stomatologică care tratează afecțiunile ginigvale.  Boala parodontală este o afecțiune a gingiilor și a osului înconjurător dinților care conduce la pierderea acestora chiar dacă sunt integri, aparent sănătoși și nu au nici o carie. Anumite grupuri de bacterii sunt responsabile de apariția acestei afecțiuni. Igiena bucală insuficientă asociată cu fumatul sau cu anumite boli generale creează condiții propice acestor bacterii să se dezvolte în cavitatea bucală.

Patologia orală

Patologia orala este o specialitate de graniță între stomatologie și medicina generală, care se ocupă în principal cu diagnosticarea și tratamentul afecțiunilor mucoasei bucale.

  • Cuprinde afecțiunile localizate la nivelul mucoasei cavității orale (obraji, limba, palat);
  • Tratamentul gingivo-stomatitelor ulcero-necrotice;
  • Tratamentul gingivitelor herpetice, micotice;
  • Tratamentul gingivo-somatitelor aftoase recidivante (afto-orale);
  • Tratamentul afecțiunilor acute sau cronice ale mucoasei, limbii.

Radiologie dentară

IDentity Clinic dispune de un centrul de radiologie dentară propriu, în Baneasa. Aceasta permite ca rezultatul să poată fi imediat comunicat doctorului stomatolog. Astfel, reducem sensibil timpul din momentul în care pacientul se prezintă la cabinet și începerea tratamentului. Radiografiile se distribuie în format digital pe film, CD, memory-stick sau pe e-mail.

Centrul de radiologie al IDentity Clinic este dotat cu aparatura MY RAY – aparat pentru efectuarea radiografiilor panoramice, ATM și de sinus. De asemenea, cu aparatul Nical-  se realizează radiografiile bitewing, retroalveolare, ocluzale maxilară/ mandibulară.