Inhalosedarea
Inhalosedarea este o metoda modernă de sedare a pacientului. Acestuia – fie ca este vorba de copii sau de adulți- i se administrează un amestec de protoxid de azot și de oxigen, efectul fiind o sedare conștientă, cu reflexe intacte.
Avantajele inhalosedarii
Deoarece amestecul are si efect euforizant, inlaturand starile de anxietate, pacientul devine relaxat, dar constient. Odata inhalat, protoxidul de azot induce un efect de calmare, care se mentine pe tot parcursul interventiei stomatologice, pacientii ramanand, insa constienti si receptivi tot timpul.
Inhalosedarea este procedura perfecta pentru copii, multi dintre ei temandu-se de procedurile stomatologice, devenind agitati. De asemenea, inhalosedarea poate fi folosită si in cazul adultilor, mai ales pentru cei dare au dezvoltat o fobie la cabinetul stomatologic si la tratamentele stomatologice.
iDentity Clinic, printre pionierii inhalosedarii in Romania
La iDentity Clinic pacientii, indiferent de varsta, pot beneficia de aceasta procedura care transforma anxietatea la tratamentele dentare intr-o stare calma si relaxanta.
La iDentity Clinic folosim inhalosedarea amestec de protoxid de azot si de oxigen deoarece este cea mai sigura metoda de sedare in tratamentul stomatologic. Fiind un gaz bland, se elimina singur din organism, in 3-5 minute dupa intreruperea administrarii. Efectele inhalosedarii dispar cu desavarsire, fara efecte secundare.
La iDentiy Clinic recomandam inhalosedarea pacientilor cu anumite afectiuni cum ar fi hipertensiunea arteriala, angina, sau celor care au suferit un atac de cord si carora nu le este indicată anestezia generala.
La iDentity Clinic realizam inhalosedarea cu ajutorul mixerului digital MATRX Digital MDM, un echipament medical American, de înaltă performanta. MATRX Digital MDM permite reglarea digitala a amestecului de oxigen şi protoxid de azot pentru o concentratie optima, functie de pacient.
Inhalosedare
Inhalosedarea este cea mai sigură şi eficientă metodă de sedare pentru copii și adulții anxioși. Procedeul asigură un tratament stomatolgic fără durere și nu are efecte pe termen lung. În ciuda acestui fapt, inhalosedarea are și contraindicații.
Inhalosedearea nu este recomandata:
- copiilor mai mici 3 ani
- femeilor, in trimestrele I si III de sarcina
- în cazul afecțiunilor pulmonare precum : astm, astm bronșic, bronșită cronică, emfizem, obstrucții cord pulmonar, obstrucții ale căilor nazale, otite, sinuzite,
- pacienti cu hepatita B sau C,
- boli autoimmune
- tuberculoza
- pacienti cu operatii oftalmologice,
- persoane cu istoric de abuz de substante