Identity Clinic, 0728 000 011, 0728 000 012, office@identityclinic.ro

Aparate dentare

Aparatele dentare reprezinta o metoda sigura si extrem de folosita pentru corectatea aliniamentului dintilor, pentru asigurarea unei bune functionalitati a danturii si corectarea din punct de vedere estetic a expresiei fetei.

Aparatele dentare au devenit, de-alungul timpului, un obiect simbol al adolescentilor si s-au transformat dintr-un simplu instrument medical intr-un accesoriu de moda, purtate de sute de milioane de tineri de pe tot cuprinsul globului.

Aparat dentar metalic sau aparat dentar ceramic?

Aparatele dentare sunt fabricate in forme, marimi si din materiale diferite.

Aparatul dentar metalic este primul aparat ortodontic, dar a ramas si acum o alegere populara, datorita pretului relativ scazut. Aparatul dentar metalic are backets-urile confectionate dintr-un metal special care nu interactioneaza cu smaltul dintelui. Aparatul dentar metalic sau cel ceramic misca dintele cu aproximativ 1 mm pe luna, pacientii trebuind sa le poarte, de regula, intre jumatae de an si doi ani.

Aparatul dentar ceramic se aplica direct pe suprafata dintelui. Materialele folosite la apartul dentar cermic sunt de culoarea dintelui, ceea ce ii confera un aspect mai natural. Aparatul dentar ceramic permite folosirea atei dentare si o igiena mai buna a dintelui fata de aparatul dentar metalic.

Aparat dentar clasic sau aparat dentar lingual?

Aparatele linguale WIN sunt alegerea cea mai des intalnita in randul celor care nu doresc sa se vada ca poarta aparate dentare. Aparatele linguale WIN sunt “invizibile” deoarece se fixeaza in spatele dintilor si sunt 100% personalizate. Tratamentul cu aparate linguale este mai rapid, iar purtarea lor permite o excelenta igiena bucala.

IDentity Clinic, cea mai larga paleta de aparate dentare

La IDentity Clinic putem recomanda si monta aparate dentare atat pentru copii, adolescenti, tineri cat si pentru persoane mature.

La Identity Clinic puteti alege dintr-o multitudine de solutii (fixe, mobile, lingual sau „invizibile”) sau materiale (metalice, ceramice sau cu safir)

La Identity Clinic, echipa de doctori ortodonti ofera asistenta medicala atat in procesul de alegere al aparatului dentar cel mai potrivit – atat din punct de vedere medical, estetic si al costurilor – cat si asistenta, indrumare si suport pe intreaga perioada a purtarii aparatului dentar, intervenind atunci cand este cazul.

Ortodontie

Tratamentele ortodontice urmaresc obtinerea unei inchideri perfecte gurii si a unei muscaturi corecte. Tratamentele ortodontice sunt recomandate atunci cand exista “dinti incalecati” sau cand arcadele dentare nu se inchid corespunzator.  Nu exista limite rigide a varstelor intre care se pot efectua tratamente ortodontice, insa eficacitatea lor este cu atat mai mare cu cat se efectueaza in copilarie sau in adolescenta.