Identity Clinic, 0728 000 011, 0728 000 012, office@identityclinic.ro

Protetică

Protetică

Punțile și coroanele dentare sunt lucrări de restaurare protetice care redau funcționalitatea dinților distruși și asigură un zâmbet frumos și natural. Ele sunt lucrări fixe și, dacă sunt bine executate, din materiale de calitate superioară, durează, practic, o viață!

Punți sau coroane dentare

Coroana dentară îmbracă de cele mai multe ori un singur dinte, în timp ce punțile dentare sunt formate din mai multe coroane care au rol de fixare și de angrenare.

Punțile dentare suplinesc lipsa unuia sau a mai multor dinți, împiedicând “alunecarea” celor rămași spre spațiul gol și slăbirea rădăcinii acestora.

Punțile și coroanele dentare sunt făcute din materiale speciale care trebuie să îndeplinească mai multe cerințe :

  • să fie extrem de dure pentru a rezista forțelor masticatorii
  • să fie compatibile cu țesutul uman, si – nu in cele din urma –
  • să fie estetice

Punțile și coroanele sunt executate din zirconiu, aliaj metalic și material ceramic sau porțelan dentar.

Coroane dentare din ceramică presată

Coroanele dentare din ceramică presată Emax reprezintă una din cele mai bune alegeri, căci în cazul lor, contactul cu gingia este făcut doar cu material ceramic. Coroanele Emax au o foarte mare rezistență la fracturare și, în același timp, calitatea excepțională a ceramicii folosite, ii dau un aspect strălucitor și reprezintă vârful de gamă al tratamentelor de acest gen.

Aliaj din metal pretios sau portelan dentar?

Din ce în ce mai multi pacienți aleg coroanele și punțile din porțelan dentar, în primul rând datorită aspectului natural, similar dintelui. Al doilea motiv pentru care pacienții aleg porțelanul dentar este duritatea și rezistanța materialului, senzația mușcăturii fiind extrem de apropiată de cea a danturii naturale. Nu în cele din urmă, pacientul poate alege nuanța porțelanului dentar pentru ca diferența dintre dintele nou si cei naturali să fie insesizabilă.

Desigur ca pacienții pot alege, pe baza altor criterii estetice că doresc să-și monteze coroane sau punți din aur sau alt aliaj prețios.

IDentity Clinic, prima alegere pentru punti si coroane ireprosabile, garantate

La IDentity Clinic, execuția unei punți sau a unei coroane este deopotrivă o chestiune de natură medicală cât și una estetică.

La Identity Clinic acordăm o atenție deosebită luării amprentelor dentare, astfel încât noua lucrare să se potrivească perfect.

La Identity Clinic, garanția pentru o lucrare punte/coroană este de 10 ani.

Mai mult despre coroane si punti

Descoperirea unor materiale noi, precum zirconiul și descoperirea compatibilității lor cu țesutul uman au deschis noi oportunități în stomatologie. De asemenea, schimbarea opțiunilor pacienților de la coroanele făcute din metale prețioase (nefizionomice) pentru cele din ceramică sau porțelan (fizionomice) au făcut ca realizarea unei coroane sau a unei punți dentare să devină o lucrare de estetică dentară, în aceeași măsură în care este un tratament medical.

Call Now Button