Identity Clinic, 0728 000 011, 0728 000 012, office@identityclinic.ro

Clinici cu centru propriu de radiologie

Clinica iDentity  dispune de centru de radiologie dentară propriu. Astfel, rezultatul poata fi imediat comunicat doctorului stomatolog. Câștigați timp prețios, ce poate fi folosit pentru începerea tratamentului. Radiografiile sunt distribuite în format digital pe film, CD, memory-stick sau pe e-mail.

Radiografiile dentare sunt extrem de utile medicilor stomatologi pentru a stabili diagnosticul și planul de tratament.

Centrele de radiologie ale clinicilor iDentity sunt dotate cu aparatura MY RAY și Carestream – pentru efectuarea radiografiilor panoramice,tomografiilor parțiale, de ATM și de sinus. De asemenea, cu aparatul Nical – se realizează radiografiile bitewing, retroalveolare, ocluzale maxilară/mandibulară.

Datorită aparatelor de ultimă generație, radiațiile sunt reduse cu până la 80%, iar medicul specialist poate să facă măsurători precise, extrem de importante pentru succesul tratamentelor ulterioare.

De ce sunt necesare radiografiile dentare?

Radiologia dentară este esențială pentru stabilirea unui diagnostic dentar corect. Cele mai multe dintre afecțiunile dintelui sau ale țesuturilor gingivale pot fi observate numai cu ajutorul unui examen radiologic. Chiar și cele mai simple tratamente, precum tratarea cariilor interdentare, a infecțiilor de la nivelul rădăcinilor dinților sau a fracturilor dentare necesită o examinare atentă și clară cu ajutorul aparatelor de imagistică dentară.

Progresul tehnologiilor de imagistică dentară a permis creșterea rezolutiei imaginilor și creșterea complexității detaliilor [2D sau 3D]. De asemenea, tehnologia modernă permite efectuarea unor măsurători exacte și creșterea preciziei intervențiilor.

Pentru mai multe detalii și programări vă rugăm să sunați la recepțiile clinicilor.

Radiologie dentară

O imagine face cât o mie de cuvinte, și cu atât mai mult atunci când este vorba de o radiografie dentară. Imaginea radiologică este esențială pentru stabilirea diagnosticului și, implicit, a tratamentelor de urmat. În lipsa unei radiografii dentare clare și detaliate, doctorul stomatolog nu poate executa cu precizie tratamentele, ceea ce poate diminua din eficacitatea lor.

Radiografie clasica sau radiografie panoramica?

Doctorul stomatolog poate decide între o radiografie retroalveolară sau o radiografie panoramică. Radiografia panoramică oferă o imagine integrală a întregului maxilar și este indicată în special în cazul tratamentelor complexe sau în cadrul unui control de rutină la 6 luni. De asemenea, radiografia panoramică este indicată în cazul depistării și tratării anomaliilor dinților de lapte la copii.