Identity Clinic, 0728 000 011, 0728 000 012, office@identityclinic.ro

Radiologie dentară

Radiologie dentară

O imagine face cât o mie de cuvinte, și cu atât mai mult atunci când este vorba de o radiografie dentară. Imaginea radiologică este esențială pentru stabilirea diagnosticului și, implicit, a tratamentelor de urmat. În lipsa unei radiografii dentare clare și detaliate, doctorul stomatolog nu poate executa cu precizie tratamentele, ceea ce poate diminua din eficacitatea lor.

Radiografie clasica sau radiografie panoramica?

Doctorul stomatolog poate decide între o radiografie retroalveolară sau o radiografie panoramică. Radiografia panoramică oferă o imagine integrală a întregului maxilar și este indicată în special în cazul tratamentelor complexe sau în cadrul unui control de rutină la 6 luni. De asemenea, radiografia panoramică este indicată în cazul depistării și tratării anomaliilor dinților de lapte la copii.

IDentity Clinic, cel mai bun centru de radiologie dentară în Băneasa

IDentity Clinic dispune de un centrul de radiologie dentară propriu, în Băneasa, în imediata vecinătate a clinicii. Aceasta permite ca rezultatul să poata fi imediat comunicat doctorului stomatolog. Astfel, reducem sensibil timpul din momentul în care pacientul se prezintă la cabinet și începerea tratamentului. Radiografiile se distribuie în format digital pe film, CD, memory-stick sau pe e-mail.

Centrul de radiologie al IDentity Clinic este dotat cu aparatura MY RAY – aparat pentru efectuarea radiografiilor panoramice, ATM și de sinus. De asemenea, cu aparatul Nical –  se realizează radiografiile bitewing, retroalveolare, ocluzale maxilară/mandibulară.

La centrul de radiologie din cadrul IDentity Clinic Băneasa radiografiile sunt efectuate rapid, cu usurință și comod, iar claritatea imaginilor este excepțională.

Datorită aparatelor de ultimă generație cu care este dotat centrul de radiologie al IDentity Clinic, radiațiile sunt reduse cu până la 80%. De asemenea, cu ajutorul unor soft-uri sofisticate, medicul specialist poate să facă măsurători precise, extrem de importante pentru succesul tratamentelor ulterioare.

Radiologia dentară

Radiologia dentară este esențială pentru stabilirea unui diagnostic dentar corect. Cele mai multe dintre afecțiunile dintelui sau ale țesuturilor gingivale pot fi observate numai cu ajutorul unui examen radiologic. Chiar și cele mai simple tratamente, precum tratarea cariilor interdentare, a infecțiilor de la nivelul rădăcinilor dinților sau măselelor, sau a fracturilor dentare necesită o examinare atentă și clară cu ajutorul aparatelor de imagistică dentară.

Progresul tehnologiilor de imagistică dentară a permis creșterea rezolutiei imaginilor și creșterea complexității detaliilor [2D sau 3D]. De asemenea, tehnologia modernă permite efectuarea unor măsurători exacte și creșterea preciziei intervențiilor și, nu în cele din urmă, reducerea cu până la 80% a nivelului radiațiilor.

Radiografii dentare

Call Now Button